Tesla Supercharger İstasyonlarında Fiyatlar Arttı

Gelen son bilgilere göre Tesla Supercharger İstasyonlarında bir miktar fiyat artışı oldu. Bu nedenle Tesla sürücülerinin şarj cihazında biraz daha fazla para harcaması gerekecek.

Peki Fiyat Artışı Hangi Düzeyde Oldu ?

Şimdiye kadar şirket; eyalet/bölge fiyatlandırma şeması altındaki sürücüleri ücretlendirdi. Electrek’e göre şirket şimdi, yerel talep ve güç oranlarını dikkate almak için bireysel bir şarj istasyonu yapısına geçiyor.


Kuruluş; New York sürücülerinden en son kWh başına 0.24 ABD Doları tutarında bir devlet ücreti almak zorunda olduklarına dikkat çekti. Bu değişiklik New York City’de değişim sırasında kWh başına % 33’e yükseldi ve Avrupa’daki sürücülerin de artış bildirdiğini belirtti.

Tesla sözcüsü Electrek’e yaptığı açıklamada; şirketin “yerel elektrik maliyetlerindeki ve alan kullanımındaki farklılıkları daha iyi yansıtacak şekilde Supercharging fiyatını değiştirdiğini” söyledi.

Fiyatlandırma programındaki değişiklik, Tesla CEO’su Elon Musk’un müşterilerin Tesla’yı da satın alan arkadaşlarına 6 ay boyunca bedava olanak tanıyan müşteri sevk programına son vereceğini duyurmasının ardından geldi.

Hareket, geçen sonbaharda 2 yıl içinde ilk kez kar eden şirket için, maliyet düşürücü bir önlemdi.

Exit mobile version