Tesla Şarj İstasyon Sayılarını Büyük Oranda Artırıyor

Gelen bazı verilere göre Tesla şarj istasyon sayılarını önemli ölçüde artırıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olarak bilinen Tesla, birçok ülkede oldukça aktif. Her ne kadar Türkiye’de fazlaca bir Tesla kullanımı olmasa bile gelişiminin önü oldukça açık. Tesla şarj istasyonlarını giderek daha fazla artırmaya çalışıyor ve böylece Dünyanın her yerinde yaygınlaşıyor.

Bunu sürdürülebilir kılmak için yapılması gereken en önemli iş, hiç şüphesiz şarj istasyonlarını büyütmek. Firma özellikle Çin ve diğer büyük ülkelerde şarj istasyonu sayısını önemli miktarda artırmak istiyor.

Tesla şarj istasyon sayılarını artırarak her yerde kullanılabilecek

Genel olarak değerlendirildiğinde 2021 yılı adeta Tesla yılı olarak adlandırılıyor. Küresel çapta otomotiv firmaları çok fazla bir büyüme elde etmese bile yine de Tesla müthiş bir büyüme kaydetti.

Elektrikli otomobiller şu anda Çin genelinde çok fazla kullanılmıyor. Özellikle de Tesla Model 3 ve Model Y gibi araçlar, büyük bir popülerlik kazanmayı başardı. Ayrıca Avrupa ve Kuzey ülkelerinde de iyi bir Tesla satış rakamı elde edildi.

Tesla şarj istasyon sayılarını

Bu başarının sürdürülebilir olması için mutlaka yeni şarj istasyonlarının kurulması gerekiyor. Firma 2021 yılının sadece başlarında 72 adet istasyon açmayı düşünüyor.

Şirket çok büyük bir ihtimalle her yıl istasyon sayısını en az yüzde 20 oranında artıracak. Böylece  hem Tesla kullanan kişi sayısı hem de Tesla kullanımı daha da artmış olacak. Peki sizce Tesla şarj istasyonları büyük başarı yakalanmasında etkili olacak mı?

Exit mobile version