Tesla Rekor Bir Gelire Rağmen Yine Zarar Etti

Tesla, 2019 yılının ikinci çeyreğinde şirket tarihinin diğer çeyreğinde olduğundan daha fazla araba üretti ve teslim etti. Ancak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yapılan yeni bir dosyalamaya göre, hala 408 milyon dolar kaybetti.

Bu, beklenmedik şekilde büyük olan 702 milyon dolarlık zararın üzerine denk gelen bir gelişmedir. Tesla, 2019’un ilk çeyreğinde yayınlanmıştır ancak bu, Model 3’ün şirketi zarardan çıkarmak için yeterince başarılı olamayacağı anlamına gelir.

Tesla’nın zararı Model S ve Model X’e bağlanıyor

Tesla ayrıca, uzun zamandır devam eden baş teknoloji sorumlusu JB Straubel’in rolüne 15 yıl görev yaptıktan sonra istifa ettiğini açıkladı. CEO Elon Musk Çarşamba akşamı bir analistle yaptığı görüşmede, “Tesla’yı yaratma ve sağlamadaki temel rolü için JB’ye teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Rekor çeyrek; şirketin 6.3 milyar dolar gelir elde etmesine yardımcı oldu ve 117 milyon dolarlık zarar işten çıkarma ve mağaza kapanmalarına ilişkin yeniden yapılandırma masraflarına bağlandı. Şirketin kar elde etmesini zorlaştıran şeylerden biri, Model S ve Model X’in satışlarının büyük ölçüde durmasıdır.

Exit mobile version