Tesla Powerwall ve Powerpack Pilleri, Kanada’nın Elektrik Kesintilerine Yardımcı Oluyor

Tesla’nın yerleşim bölgesi Powerwall ve ticari Powerpack batarya depolama üniteleri Kanada’da yaşayanlar için paha biçilemez hale geliyor. Hem mikro hem de makro düzeyde, pil depolama ünitelerinin Kanada’da yer alan Nova Scotia’nın enerji şebekesi için potansiyel bir yedek olarak kullanılabilirliğini belirleyen bir test yapıldı.

Mikro seviye için, bir mikro şebekenin parçası olan Elmsdale bölgesindeki evde Tesla Powerwall 2 ünitesi bulunuyordu. Makro seviyede Tesla Powerpack’ler, Elmsdale trafo merkezinde konuşlandırıldı. Bölgede bulunan rüzgar türbinleri tarafından üretilen enerji yoğun olarak depolandı.

Tesla, Pilot Projeye Devam Edecek

Tesla pillerinin değerlerini kanıtlama fırsatı, bir kar fırtınasının yüksekliği sırasında bölgenin 5 saatlik bir elektrik kesintisi ile karşı karşıya kaldığı 4 Ocak 2019’da ortaya çıktı. Kesintisiz güç görmenin yanı sıra, Powerwall 2’ye sahip birkaç ev sahibi de, güç tekrar geldiğinde pillerinin hala% 85’in üzerinde dolu olduğunu gözlemledi.

Bu proje için pilot programın 2019’un sonuna kadar çalışması planlanıyor. Programda kullanılan Powerwalls ve Powerpack’lerin pilot program sona erdikten sonra bile kullanılmaya devam etmesi bekleniyor.

Exit mobile version