Tesla Otonom Araçlar Hacklenebilir Mi? İşe Yarayan Bir Yöntem Buldular!

Bütün Dünyanın merakla beklediği Tesla otonom araçlar hacklenebilir iddiaları, gündemi sarsmaya yetti. Hadi gelin bütün detaylara birlikte göz atalım.

Otomotiv sektörüne yeni bir soluk getirmeyi başaran Tesla, otonom araçlar hacklenebilir söylentilerine hep aynı cevabı verdi. Onlara göre böyle bir problemin ortaya çıkması neredeyse imkansız. Tesla araçlarının ele geçirilmesi, tarifi imkansız kazalara yol açabilir. Şirketin otomatik pilot gibi donanımları da aslında pek sağlıklı değil. Yön değiştirme ve aniden durma gibi problemler, bu otomotiv devinin en büyük sorunu.

Tesla otonom araçlar güvenlik konusunda tereddüt yaratıyor

İsrail’de yer alan Negev Ben Gurion Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışma ile birlikte gerçekler ortaya çıktı. Otonom özelliklere veya otomatik pilota sahip bir araca hayalet görüntüler yansıtıldı. Mesela yol kenarındaki ağaçlar “DUR” tabelası gibi gösterilebiliyor.

Tesla otonom araçlar

Tesla araçlarındaki otomatik sistemleri kandırmak aslında o kadar da kolay değil. Bunun için özel bir hackleme sistemine ihtiyaç var. Sadece 1 saniye içinde bile olmayan hayalet görüntüler sisteme yansıtılsa, herşeyin mahvolması kısa sürecektir. Bundan kısa bir süre önce de yine Tesla araçları hacklenmeye çalışılmıştı.

Önceki hackleme faaliyetlerinde araç kontrolünün kilitlenmesi sağlanıyordu. Yani kısa süreli bir görüntü kaynaklı kaza yaşanmıyordu. Ayrıca bunu yapan kişi, çok kısa bir süre içerisinde yakalanabiliyor. Ancak Tesla araçlarına “hayalet” görüntüler gösterilen bu sistem oldukça yeni. Sizce Tesla otomobilleri güvenilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Tesla İki Yeni Model Üretecek: Gözler Almanya ve Çin’de!

Exit mobile version