Tesla O Özelliği ABD’de Herkese Getiriyor

Tesla araçlarının 'Tam Kendi Kendine Sürüş' beta sürümü artık ABD'deki herkes tarafından kullanılabilir. Yine de birkaç uyarı da yer alıyor.

Elon Musk Perşembe günü yaptığı açıklamada, Tesla’nın Tam Otonom Sürüş özelliklerinin artık Kuzey Amerika’daki tüm Tesla sürücüleri tarafından kullanılabileceğini duyurdu.

Yine de birkaç uyarı var. FSD, yalnızca gerekli donanıma sahip Tesla’larda ve yalnızca ayrı olarak satın alırsanız şu anda 15.000 dolara mal olan FSD seçeneğini satın almış sürücüler için mevcuttur. Elon Musk, tüm bu gereksinimler karşılanırsa, sürücülerin özelliği otomobilin ekranından talep edebileceğini söyledi.

Tesla Araçlarındaki Tam Otonom Sürüş Nedir?

Tam Kendi Kendine Sürüş, ideal olarak Tesla arabalarını otonom sürüşe çok yaklaştıran, sürücünün navigasyon sistemine bir varış noktası girmesi ve sürücünün hazır olması gerekmesine rağmen arabanın oraya kendi başına gitmesini sağlayan bir dizi özelliktir.

Özellik başlangıçta çok sınırlı bir sürüm olarak piyasaya sürüldü ve daha sonra Tesla’nın “Güvenlik Puanı” gereksinimlerini karşılayan sürücüleri kapsayacak şekilde genişletildi. Şimdi, Teslascope’un bugün daha önce fark ettiği gibi, yazılımın en son sürümü bu gereksinimler olmadan geliyor.

Haber kesinlikle, Tesla’nın otonom sürüş paketinin bir “beta” sürümünü geniş çapta yayınlamasından pek memnun olmayan düzenleyicilerin dikkatini çekecek.

Bu arada Tesla, FSD’nin fiyatını istikrarlı bir şekilde artırıyor ve Musk, muhtemelen sahiplerinin arabalarını robotaksis olarak çalıştırmalarına izin vereceği için, düzenleyiciler tarafından onaylandıktan sonra FSD’nin değerinin “muhtemelen 100.000 $’ı aşacağını” iddia etmişti.

FSD Yasal Onay Alamayacak!

Musk geçen ay Tesla’nın gelişmiş sürücü asistanı yazılımının 2022’de yasal onay almayacağını söyledi.

Musk, düzenleyicilere teknolojinin ortalama insan sürücüsünden çok daha güvenli olduğunu göstermek için 2023’te Tam Kendi Kendine Sürüş (FSD) için bir güncelleme sunmayı umuyor.

Silikon Vadisi otomobil üreticisi, araçlarının şerit değiştirmesini ve otonom olarak park etmesini sağlayan 15.000 dolarlık bir FSD yazılım eklentisi satıyor. Bu, otomobillerin sürücü müdahalesi olmadan kendi şeritlerinde yön bulmasını, hızlanmasını ve fren yapmasını sağlayan standart “Otopilot” özelliğini tamamlıyor.

Ekim ayında yer alan haberlerde, tamamlanmamış teknolojisini halka açık yollarda test ettiği için eleştirilen Tesla, şirketin elektrikli araçlarının kendi kendine gidebileceği iddiasıyla ABD Adalet Bakanlığı tarafından da soruşturuluyor.

Exit mobile version