Tesla Kaliforniya’da Model 3 üretimini durdurdu

Bloomberg News Perşembe günü bildirdiğine göre Tesla, işçilere Kaliforniya’daki araba montaj fabrikasında Model 3 üretimini geçici olarak durduracağını söyledi. Rapora göre, Fremont’taki Model 3 üretim hattındaki işçilere hatlarının 22 Şubat’tan 7 Mart’a kadar kapalı olacağı söylendi. Rapor durma sebebini açıklamadı.

Tesla, işçilere Kaliforniya’daki araba montaj fabrikasında bazı üretimi geçici olarak durduracağını söyledi, Bloomberg News Perşembe günü konuya aşina bir kişiyi aktardı.

Ford, araçlarının 2030 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli hale geleceğini söyledi

TESLA MODEL 3 ÜRETİMİ İÇİN MART’A KADAR SÜRE VERDİ

Rapora göre, Fremont’taki Model 3 üretim hattındaki işçilere hatlarının 22 Şubat’tan 7 Mart’a kadar kapalı olacağı söylendi. Rapor durma sebebini netleştirmedi ve Tesla’ya yorum için hemen ulaşılamadı.

Tesla’nın üretimin durması nedeniyle ne kadar hacim veya gelir kaybedeceği de belirsizdi. Fremont fabrikası, yıllık toplam 500.000 Tesla Model 3 ve Model Y üretim kapasitesine sahiptir.

Tesla, geçen ay küresel bir yarı iletken kıtlığından geçici bir etkiyle karşılaşabileceğini söyledi.

OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ ÇİP EKSİKLİĞİNDEN ETKİLEND

General Motors Co, Volkswagen AG ve Ford Motor Co da dahil olmak üzere birçok otomobil üreticisi, çip eksikliğinden etkilendi ve onları üretimi küçültmeye zorladı.

Tesla, yorum taleplerini karşılamak için bir halkla ilişkiler departmanı işletmiyor, bu nedenle, en sevdiği iletişim şekli olan Twitter aracılığıyla herhangi bir ayrıntıyı kamuya açıklamak CEO Elon Musk’un insafına kalmıştır. Rapora göre, işçilere kesinti süresinin bir kısmı için ödeme yapılacak, ancak şirket, kapanışa giden çalışanlara 28 Şubat, 1, 2 ve 3 Mart tarihlerini kapsayacak şekilde tatil zamanını kullanmaları gerektiğini söyledi.

Tesla’nın tek ABD fabrikasındaki herhangi bir kesinti, muhtemelen otomobil üreticisinin yöneticileri için yutması zor bir hap. Musk, gerçek kârı artırmak amacıyla teslimatları artırmak için iddialı hedeflerle ilerlemeye devam ediyor. Tesla, emisyon kredilerinin diğer otomobil üreticilerine satılması nedeniyle büyük ölçüde karlı kaldı. Musk’ın geçmişte de belirttiği gibi bir gün, otomobil üreticilerinin emisyonla ilgili cezalardan kurtulmak için Tesla’nın kapısını çalmasına gerek kalmayacak.

Exit mobile version