Tesla Hacker Faaliyetlerinin Kurbanı Olmak Üzereydi: Son Anda Kurtuldu

Dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden Tesla, hacker faaliyetlerinin kurbanı olmak üzereydi. Şirket bugüne kadar ilk defa böyle büyük bir olay yaşadı. İşte konuyla ilgili tüm perde arkası.

Kötü amaçlı bir yazılım yaymak için büyük bir çaba sarfeden hack şirketleri ne yazık ki sayıs bakımından çoğalıyor. Kimileri çok ciddi seviyelerde zarar verme potansiyeline sahipken bazıları da bu konuda bir miktar daha düşük potansiyelli oluyor. Ancak Tesla şirketinin uğraşmak zorunda kaldığı hack firması adeta kabus gibi çöktü.

Tesla, hacker faaliyetlerinin kurbanı olmak üzereyken yakalandı

Dün gece itibarıyla medyada yer alan bazı haberlere göre Rusya merkezli bir bilgisayar korsanlığı şirketi, Tesla firmasını yakın takibe almaya başladı. Ancak bunu farklı bir şekilde yapmaya çalıştılar.

ilk defa böyle büyük

Normal şartlarda uzaktan ağlara erişilmesi amaçlanırken bu sefer farklı bir taktik ile sunucular ele geçirilmek istendi. 27 yaşındaki Egor Igorevich Kriuchkov isimli bir Rus, 2016 yılında bir Tesla çalışanı ile çok yakın arkadaşlık bağları kurdu. Bu arkadaşlık iyi bir seviyeye ulaştı. Rus bilgisayar korsanı, ABD’ye tatile geldiğini ve adı açıklanmayan Tesla çalışanıyla arkadaş olduğunu söyleyerek ülkeye defalarca giriş yaptı.

Tesla çalışanına tam 1 milyon dolar teklif eden bu adamın asıl amacı şirketin sunucularına ulaşabilmekti. Ancak adamın sadakati daha fazla öne geçti ve bilgisayar korsanının yakalanmasını sağladı. Sizce Tesla, siber saldırılara karşı kendisini koruyabilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version