Tesla fiyatları düşürüyor!

BMW elektrikli araçlar

Koronavirüs pandemisi otomotiv endüstrisini olumsuz etkilemeye devam ederken, Tesla gibi şirketler bazı değişiklikler yapmak zorunda kalıyor.

Reuters Cumartesi günü Tesla’nın araçlarından Model Y fiyatının düşürdüğünü bildirdi.

Şuan için Amerika Birleşik Devletleri içinde yapılan fiyat değişikliği, diğer ülkelere ne zaman yansır ya da etkiler mi bilemiyoruz.

Mart 2019’da ortaya çıkan Model Y, Mart 2020’de 52.990 Dolar’dan (Uzun Menzilli model) piyasaya sürüldü. Tesla’nın web sitesine göre, aynı araç şimdi 49.990 Dolar’lık bir başlangıç ​​fiyatıyla sunuluyor.

Fiyattaki yaklaşık yüzde altı düşüş, Tesla’nın Mayıs ayında Model 3, Model X ve Model S fiyatlarını düşürmesinden sonra oldu. Önce diğer modellerde bir fiyat değişikliği olmuştu zaten. Temmuz ayında Tesla’nın ilk çeyrekte daha fazla araç teslim etmesine rağmen, şirketin ilk çeyrek üretim ve teslimat istatistiklerine kıyasla, ikinci çeyrekte daha az araç üretildiği ortaya çıktı. (İlk çeyrekte 103.000 araç ve ikinci çeyrekte 82.272 araç üretildi.)

Bununla birlikte, birkaç Tesla modelinin fiyatı 2020’nin başında olduğundan daha ucuz olsa da, Haziran ayında Tesla, Tam Otomatik Sürüş (FSD) paketinin maliyetinde bir başka artış daha duyurdu. Kurucu ve CEO Elon Musk, Tesla’nın en lüks, özellik dolu yükseltme paketinin 1.000 dolar artacağını ve 1 Temmuz’dan itibaren 8.000 dolara mal olacağını tweetledi.

Otomobil endüstrisinin koronavirüs pandemisinin bir sonucu olarak büyük bir darbe aldığına şüphe yok, ancak şirketler satışların sürdürülmesine yardımcı olmak için fiyatları düşürüyor olsa da, Tesla’nın FSD gibi otomobille ilgili diğer maliyetleri arttırmaktan korkmadığı açık.

Sektörün daha ne gibi yeniliklerle ve değişikliklerle karşılaşacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz. 

Exit mobile version