Tesla Elektrikli Araçlara Zam Yaptı

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, tüm elektrikli araç modellerinin fiyatlarında artışa gidiyor. Bazı modeller şimdi satın almak için 6.000 $ daha pahalı.

Tesla, bu hafta tüm elektrikli araç yelpazesi için fiyatları artırdı ve bazı modellerde artık müşterilerin fazladan 6.000 dolar harcaması gerekiyor. Son büyük fiyat artışı Mart 2022’de gerçekleşti ve bunu Nisan ayında uzun menzilli araçlarda daha küçük bir artış izledi. Bugün Tesla, tüm ürün yelpazesinde fiyatları tekrar artırmak için çevrimiçi yapılandırıcısını bir gecede güncelledi.

Electrek‘in bildirdiği habere göre, otomobil üreticisi fiyatlarını bu yıl birkaç kez artırdı. Hatta bir noktada haftada iki kez fiyat artışına gidildi. Artan maliyetler için herhangi bir açıklama yapılmadı, ancak bunların kısmen enflasyon, tedarik zinciri sorunları ve Çin’deki üretim mücadelelerinin bir kombinasyonundan kaynaklandığını varsaymak doğru olur.

İşte Tesla Araçlarında Son Fiyat Değişikliklerinin Özeti 

Tesla, elektrikli araç için yapılan zamlarla ilgili yorum talebine hemen yanıt vermedi. Her zamanki gibi Tesla, bu fiyat artışlarının nedenini açıklamıyor, ancak şüphelerimiz var. Hammadde fiyatlarındaki ve lojistik maliyetlerdeki artışlar olağan şüphelilerdir. Ayrıca, çevrimiçi yapılandırıcıya göre Tesla, bu modellerin birçoğu için yalnızca 6 ila 12 ay sonra teslim edilecek yeni siparişlerle önemli bir sipariş birikimine sahip. Bu nedenle Tesla, bundan 6 ila 12 ay sonra bu araçları üreteceği süre boyunca maliyet artışlarını tahmin etmeye çalışmak zorunda. Veya Tesla, brüt kar marjını artırmaya çalışıyor olabilir. Şirket geçen yıl yaptığı fiyat artışları sırasında artan maliyetlerden şikayet ederken, araçlardaki brüt kar marjları geçen yıl sürekli olarak arttı.

Model 3 ve Model Y aslında Şubat ayında daha ucuza geldi. Ancak ilk büyük artış Mart’ta gerçekleşti ve bunu Nisan ayında uzun menzilli araçlar için daha küçük bir artış izledi. Fiyat değişiklikleri, Tesla, Inc.’in kripto para biriminin fiyatını yükselten Bitcoin‘e 1,5 milyar dolar yatırım yapmasından kısa bir süre sonra başladı.

Exit mobile version