Tesla Araçları Otoyol Hız Sınırı Levhalarını Algılayabiliyor: İşte Yeni Güncelleme!

Dünyanın en gelişmiş sistemlerinden birisine sahip olan Tesla araçları otoyol hız sınırı güncellemesi aldı. Bu yeni güncelleme ile birlikte araçların otoyolda yaptığı hızlarda belirli bir düşüş yaşanabilir. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar.

Bundan kısa bir süre önce Tesla şirketinin otomobilleri navigasyon verileri ile bazı davranışları kontrol edebiliyordu. Şimdi ise yeni güncelleme sayesinde herhangi bir navigasyon veya donanıma ihtiyaç duymadan otomatik hız algılayıcılar devreye girebiliyor.

Tesla araçları otoyol hız sınırı başka özellikler de getirdi

Tesla tarafından geliştirilen araçlarda aynı zamanda yeşil ışık uyarı özelliği de yer aldı. ABD merkezli üretici firma kullanıcılara yeşil ışık uyarı özelliği gibi bir imkan sundu.

Tesla araçları yeşil ışığı gördüğünde sizlere bildirim sunacak. Yani sanılanın aksine yeşil ışık yandığında kendiliğinden gitmeyecek. Aslında özellik tam tersi şekilde ayarlanabilirdi. Ancak şirket bunun kazalara neden olabileceğini düşünüyor.

Tesla araçlarındaki bu özellikler şimdilik yalnızca bildirim şeklinde kendisini gösterecek. Firma otopilot için henüz erken olduğunu düşünüyor. normal şartlarda böyle bir otonom sistem kurulabilirdi ancak bu kazalara neden olabilir. Tesla kullanıcıları diğer güncellemelerin neler olacağını daha şimdiden merak ediyor?

Exit mobile version