Beklenmedik Sonlu Ters Köşe Filmler

Ters köşe filmler arıyor ancak izleyeceğiniz filmi bir türlü bulamıyor musunuz? Bir de bu listede yer alan filmleri deneyin!

Bir ters köşe filmler listesinin ilk sırasında muhtemelen Fight Club filminin olacağını tahmin ediyorsunuzdur. Elbette ki Dövüş Kulübü’nün bu alanda oldukça özgün bir film olduğu inkâr edilemez bir gerçektir fakat bu listede daha çok bilinmeyen, üzerinde durulmamış fakat izlenmeye değer filmlere yer verilmiştir.

Bu filmleri izlenmeye değer kılan nokta da beklenmedik sona sahip olmalarıdır. Gerçekten iyi yapılan bir son, izleyici üzerinde ömür boyu sürecek bir etki bırakabilir.

Bu listedeki filmlerin de sonu seyirciler üzerinde gerçekten büyük bir etki bırakma potansiyeli olan filmlerden oluşuyor. Bu filmlere geçmeden önce belirtmek gerekir ki sıralama herhangi bir ölçüye bağlı kalınarak yapılmamıştır.

Ters Köşe Filmler - 1

Sürpriz Sonlu Ters Köşe Filmler Listesi

Yukarıdaki filmlerin konusuna aşağıda aynı sıra ile yer verilmiştir. Konularını merak ettiğiniz filmleri aşağıdaki listeden bulabilirsiniz.

1. Paralel Evren (Coherence) Konusu Nedir?

Kuyruklu yıldızın geçeceği bir akşam yemeğinde toplanan bir grup arkadaşa odaklanan film aslında film boyunca bir evde geçiyor. Bu nedenle oldukça düşük bütçeli bir film olduğu söylenebilir. Öyle ki çekimi de oldukça kısa sürmüştür fakat içeriğinin gittikçe kafa karıştırıcı, içinden çıkılmaz bir hal alan yumağa dönüştüğünü söylemek yanlış sayılmayacaktır.

Filmin sonu da üzerinde uzun uzadıya düşünmenizi gerektirecek nitelikte bir sona sahiptir. Bu nedenle film bittiğinde başa dönmeniz ve her bir sahneyi ayrıntılı olarak incelemeniz, filmi anlamanız için büyük önem taşıyor.

Film 1 saatten biraz daha uzun olsa da sizi sıkacak sahnelere, gereksiz detaylara sahip değildir. 2013 yapımı bir film olduğundan günümüze çok uzak da değildir.

2. Şeytan Üçgeni (Triangle) Konusu Nedir?

Ters köşe filmler listesinde öne çıkan filmlerden biri de Triangle’dır. Bu filmde tuhaflıklar daha filmin başından itibaren görülmeye başlanıyor. 2009 yapımı olsa da günümüze çok yakın bir atmosferi vardır. Paralel Evren gibi gittikçe karmaşık bir hale geldiği hissedilir.

Film, arkadaşları ile yat gezisine çıkan ancak hava koşullarının beklenmedik bir şekilde kötüleşmesi ile bir gemiye sığınmasını konu alıyor. İçinden çıkılmaz bir hal alan, her bir eylemin kaçınılmaz olarak gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan olaylar bu gemide görülmeye başlanır.

3. Başlangıç (Inception) Konusu Nedir?

Film, hırsızlık yapmak için bilinçaltını kullanan Cobb’a odaklanıyor. Kçak olması nedeniyle ailesinden uzak olan Cobb’a bir gün ailesine geri dönme fırsatı verilir ancak ailesine geri dönebilmesi için bir kişinin en savunmasız olduğu rüya görme anında o kişinin rüyasına girmesi ve kendisinden istenen bilgileri alması gerekir.

4. Yaşam Şifresi (Source Code) Konusu Nedir?

Film, bir trende uyanan, kendi yansımasına baktığında hatırladığı yüzden farklı bir yüz gören askere odaklanıyor. Yaşam Şifresi ya da orijinal adı ile Source Code, 7,5 IMDB puanına sahiptir. Yaklaşık 1,5 saat uzunluğunda olan film, kısır döngü türünü sevenlerin sıkılmayacağı türden bir filmdir.

5. Suç Zamanı (Los Cronocrímenes) Konusu Nedir?

Film, karısı ile yeni bir eve taşınan, elinde dürbünle çevreyi gözetleyen bir adamın başına gelen inanılmaz bir olaya odaklanıyor. Bu da tıpkı önceki birçok film gibi kısır döngü türündedir ancak 14 yıl önce yapılmış olması, o zamanki teknolojik olanaklar göz önünde bulundurulduğunda türünün orijinallerinden olduğu söylenebilir.

Film 7,2 IMDb puanına sahiptir. Oyuncular arasında Karra Elejalde, Bárbara Goenaga, Candela Fernández, Juan Inciarte ve çok daha fazlası bulunuyor.

6. Ben Kimim (Who Am I) Konusu Nedir?

Benjamin, alanında çok yetenekli bir bilgisayar korsanıdır ve dünyanın en çok tanınan bilgisayar korsanının dikkatini çekmeye çalışmaktadır. Bir hacker grubuna katılan Benjamin, başına geleceklerden habersizdir.

Yukarıdaki filmler, ters köşe filmler arasında mutlaka izlenmesi gereken filmlerden oluşuyor. Siz de sürpriz sonlu film arıyorsanız bu filmlerden birini tercih edebilirsiniz. Sürükleyici film arıyorsanız oluşturduğumuz başka bir listeye de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version