Tencent Gaming Buddy Emulator Başlatılamadı Hatası

Tencent Gaming Buddy Emulator Başlatılamadı hatası ile karşılaşıyorsanız denemeniz gereken yöntemleri sıraladık. Bunları uygulayabilirsiniz.

Tencent Gaming Buddy Emulator başlatılamadı hatası mı alıyorsunuz? Yalnız değilsiniz. PUBG Mobile’ı bilgisayarda oynamak isteyen birçok kullanıcı ne yazık ki bu hata ile karşılaşıyor. Bu nedenle de oyunu bilgisayarda oynayamıyor.

Siz de bu kullanıcılar arasında yer alıyorsanız endişelenmenize gerek yok. Sorununuzu ortadan kaldıracak birçok çözüm yolu bulunuyor. Bu çözüm yollarına ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Tencent Gaming Buddy Emulator Başlatılamadı Hatası İçin Çözüm Yolları

Tencent Gaming Buddy Emulator Başlatılamadı Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Emülatörü Kapatıp Açma

İlk olarak basit bir çözüm yolu ile başlayın. Emülatörü kapatıp yeniden açmak sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Bununla birlikte eğer arka planda çalışan PUBG Mobile ile ilgili bir program varsa bunu da kapatın.

2. Emülatörü Güncelleme

Bu sorunla karşılaşmanın en yaygın sebeplerinden biri, emülatörün eski sürüm olmasıdır.  Bunu düzeltmek ise oldukça basittir. Emülatörünüz için yayımlanan yeni bir sürüm olup olmadığını kontrol edin. Bekleyen bir güncelleme varsa emülatörü güncellemeyi ihmal etmeyin.

3. Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Diğer bir çözüm de bilgisayarı yeniden başlatmaktır. Hata, geçici dosyalarla ilgili bir sorundan kaynaklanıyorsa yeniden başlatma işlemi ile sorun da çözüme kavuşacaktır. Bu da oyunu bilgisayarda oynamanız için önünüzde hiçbir engelin kalmayacağı anlamına geliyor.

4. TxGameDownload Klasörünü Silme

Emülatörün bazı geçici verileri TxGameDownload klasöre kaydedilir. Bu klasörü silerek soruna neden olabilecek geçici dosyalardan kurtulmanız mümkündür.

İlk olarak emülatörü kapatın. Daha sonra C:\Windows\Temp yolunu izleyin. Devam etmek için yönetici izni alın. Bu klasörde “TxGameDownload” klasörü bulunacaktır. Bu klasörü silin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Klasörü silip silmemek arasında ikilemde kalmanıza gerek yok. Bu klasörü silmeniz durumunda emülatör tarafında hiçbir sorun meydana gelmeyecektir.

5. Emülatörü Silip Yeniden Yükleme

Yukarıdaki tüm yöntemleri denediniz ama olumlu hiçbir sonuç alamadınız mı? Son olarak emülatörü bilgisayarınızdan tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Programı bilgisayarınızdan kaldırmak için “Denetim Masası > Program Kaldır” yolunu takip edebilirsiniz.

Bu çözüm yoluna başvurduktan sonra da sorununuz devam ederse başka PUBG Mobile emülatörleri kullanmayı deneyin.

Exit mobile version