Tencent Eski Fotoğrafları Netleştirme Aracını Tanıttı

Tencent, eski fotoğrafları netleştirme projesini kodlarıyla birlikte yayımladı. Peki, yeni araç ne kadar iyi sonuç veriyor?

Tencent Eski Fotoğrafları Netleştirme Aracını Tanıttı

Tencent, eski fotoğrafları netleştirme aracı arayışında olanların karşısına mükemmel sonuç veren bir yapay zekâ çözümü ile çıktı. Kullanıma sunulan yapay zekâ destekli yeni araç sayesinde eski, yıpranmış fotoğraflar kısa süre içinde kusursuz, lekesiz bir hâle getiriliyor.

Görüntüler üzerinde düzenleme yapan ve hatta gerçekte var olmayan insanlar, sahiller ortaya çıkaran yapay zekâ destekli araçlara rastlama oranı bugünlerde çok yüksek olsa da eski ve yıpranmış bir aile fotoğrafınızı düzeltebilecek çok etkili bir araç bulunmuyor.

Bu sorunu ortadan kaldırmak isteyen Tencent’ten araştırmacılar ise düşük çözünürlüklü portre fotoğrafları kaliteli hâle getiren ve ücretsiz bir şekilde kullanılabilen bir aracı tanıttı. Teknoloji, fotoğrafın kalitesini korurken eski bir fotoğraf olmasından ötürü görünmeyen bazı ayrıntılarını da gerçekçi bir şekilde geri getirebiliyor.

Şimdiye kadar yapay ve gerçek fotoğrafların arasındaki farklar ölçülerek görüntüler üzerinde düzenleme işlemi yapılıyordu fakat bu genellikle düşük kalitede bir sonuç alınmasına neden oluyordu. Bu araçta ise farklı bir yaklaşım izleniyor.

Araç özellikle göz ve ağız gibi bir yüzün olmazsa olmaz parçalarına odaklanarak önemli detayları korumayı amaçlıyor.

Eksi Fotoğrafları Netleştirme Aracı Nasıl Kullanılır?

GFP-GAN demosunu ücretsiz olarak deneme imkânınız bulunuyor. Aracın arkasındakiler, bu teknolojinin diğer projelerde de kullanılabilmesi için kodları da yayımladı. GFP-GAN kaynak kodlarına projenin GitHub sayfası üzerinden erişebilirsiniz.

Bu proje şaşırtıcı bir şekilde güzel bir sonuç vermekte olsa da eksik detayları geri getirmek için hareket alanının sınırlı olduğunu belirtmek gerekiyor. Geliştiriciler bu nedenle fotoğraf üzerinde küçük de olsa farklılıklar olabileceği konusunda uyarıyor.

Araç ayrıca beklediğinizden daha düşük çözünürlükte fotoğraf sunabilir. Bütün bunlara rağmen araç şimdiki hâliyle oldukça gelecek vadediyor.

Exit mobile version