Telegram Ücretli Abonelik Dönemini Başlatıyor

Telegram, reklamları devre dışı bırakmak için ücretli abonelik özelliği üzerinde çalışıyor.

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp gizlilik sözleşmesinin gündeme gelmesiyle kullanıcı sayısını oldukça artıran mobil uygulama Telegram, oldukça tutulan bür uygulama olmuştu. Telegram’da ücretli abonelik dönemi başlıyor.

Ekim Ayında Test Etmeye Başladılar

Ekim ayından beri reklamları bazı kullanıcılarda test eden Telegram, bu testi sadece binden fazla üyenin olduğu kanallarda denedi.

Telegram CEO’su Pavel Durov, yaptığı açıklamada reklamlar, kişisel mesajlaşmalarda, sohbet listelerinde ya da gruplarda görünür olmayacak. Resmi olarak görünmeye başlandığında ise ücretli abonelik sayesinde reklmları görmeyeceksiniz.

Durov, reklamları görmek istemeyen kullanıcılar için ise ücretli aboneliğin başlatılacağını açıkladı.

Reklamları Kapatmak Ücretli Olacak

Telegram, ücretsiz olduğu için çoğu kullanıcı tarafından seçilmişti. Uygulamanın CEO’su  Durov, giderleri telafi etmek gerektiğini belirtti. Reklamların görünmemesi için üyeler de birçok öneri sunuyor.

İki Farklı Yenilik Geliyor

Programa ise iki yeni seçenek eklenecek. Bunlardan birincisi ücretli abonelik karşlığında reklamların devre dışı kalması.

İkincisi ise kanal sahiplerinin üyeleri için  belli bir ücret ödeyerek resmi reklamları görünmez yapacak. Bu sayede Telegram da gelir elde edecek. Pavel Durov, bu geliştiricilerin, Telegram’ı finansal açıdan geliştirileceğini belirtti.

 

Ücretli Abonelik Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Abonelik hizmetleri sayesinde kişiler reklamları görmeyecek. Bu uygulamanın duyulmasının ardından  Telegram kullanıcılarının en çok merak ettikleri şey ise abonelik ücreti oldu. Ancak Telegram’dan bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Ücretli Abonelik Önümüzdeki Ay Başlıyor

Pavel Durov, Telegram’ın ücretli abonelik hizmeti üzerinde çalışmaya başladığını belirtmesinin yanı sıra hizmetin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Buna göre yeni özellik, önümüzdeki ay kullanıma geçiyor.

Telegram Nedir?

Telegram, internet üzerinden ücretsiz iletişim sağlayan uygulamadır. Bu uygulama sayesinde internetin olduğu her alandan, hiçbir ücret ödemeden, istediğiniz kişi ya da gruplarla sınırsızca mesaj atma ve konuşma özelliğne sahip olursunuz. Whatsapp uygulamasından farklı özelliklere ve tasarıma sahiptir. En sevilen özelliği birbirinden farklı ve özel stickerlardır. Stickerlar sayesinde konuşmalar daha renkli ve daha eğlenceli hale gelmektedir.

 

Exit mobile version