Telegram Güncelleme Gecikmesi İçin Apple’ı Suçladı

Telegram güncelleme neden yayımlanmadı sorularına yanıt Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'dan geldi. Durov, Apple'ı işaret etti.

Telegram Güncelleme Gecikmesi İçin Apple'ı Suçladı

Telegram güncelleme gecikmelerinin sebebinin Apple olduğunu belirtti. Telegram’ın kurucusu olan Pavel Durov, Telegram kanalı üzerinden yayımladığı bir açıklamada mesajlaşma uygulamasının en yeni sürümlerinin neden kullanıcılara çok geç iletildiğini açıklığa kavuşturdu.

Durov, uygulamanın yeni sürümünün App Store yüzünden kullanıcılarla buluşturulamadığını dile getirdi. Bununla ilgili hiçbir geri bildirim alamamanın yarattığı hayal kırıklığına değinen Durov, neler olup bittiğine dair ortada hiçbir açıklamanın olmadığını öne sürdü.

Telegram Güncelleme Gecikmeleri Neden Yaşanıyor?

Durov, konu ile ilgili yaptığı açıklamada teknoloji tekellerinin tüm mobil uygulamaları belirsiz bir inceleme süreci ile karşı karşıya bıraktığını ve bu nedenle de Telegram’ın yeni sürümlerini dağıtmakta gecikildiğini ifade etti.

Yeni güncellemenin içeriğine değinen Durov, bu güncellemenin insanların mesajlaşırken kendilerini ifade etme biçiminde devrim yaratacağını söyledi ve ardından Apple’ın inceleme süreci yüzünden bunun dağıtılmadığını aktardı.

Durov, sözlerine şu şekilde devam etti: “Dünyanın en popüler 10 uygulamasından biri olan Telegram bile buna maruz kalıyorsa daha küçük uygulama geliştiricilerinin nasıl zorluklar yaşadığını tahmin ediyorsunuzdur.”

Bunun sadece moral bozucu olmadığını, uygulama geliştiricilerini zarara da uğrattığını belirten Durov, bu zararın Apple ve Google’ın uygulama geliştiricilerinden aldığı komisyon ücretinin de üzerine çıktığını öne sürdü.

Uygulama geliştiricilerinin bu konudaki şikâyetleri ilk değil. Uygulamaları Telegram gibi çok sayıda indirme sayısına sahip olmasa da birçok uygulama geliştiricisi, bu tür sorunlarla zaman zaman karşılaşabiliyor. Bu durumun kötü yanı ise kendilerine çoğu zaman çok geç geri dönüş yapılıyor.

Exit mobile version