Telegram görüntülü grup arama özelliği aldı

Grup görüntülü görüşmesinin Telegram uygulamasına gelmesi için uzun bekleyiş sona erdi. Telegram’ın iOS, Android ve masaüstü uygulamalarının en son sürümüyle kullanıcılar grup sesli sohbetlerini video konferans görüşmelerine dönüştürebilir.

Yeni katılımcılar aramaya katılırken bile önde ve ortada kalmaları için birinin video beslemesini ekranınıza sabitleme seçeneğiniz vardır. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bir sunum yapmanız veya bir şeyler göstermek istiyorsanız ekranınızı paylaşabilirsiniz. Burada hem görüntünüzü hem de ekranınızı aynı anda paylaşma seçeneğiniz var.


İlginizi Çekebilir: Telegram büyük güncelleme aldı!


TELEGRAM GÖRÜNTÜLÜ GRUP GÖRÜŞMESİ SINIRI 30

Bugünkü sürümle birlikte, grup görüntülü görüşmeleri sesli sohbete katılan ilk 30 kişiyle sınırlıdır. Ancak Telegram’ın sesli sohbetleri canlı etkinlikleri ve diğer yeni özellikleri destekleyecek şekilde genişlettiği için “yakında” artacağını söylediği bir sayıdır.

Telefonunuzda, tabletlerde ve bilgisayarlarda grup görüntülü görüşmelerine katılabilirsiniz. Bu ikinci cihazlarda uygulama, meydana gelen her şeyi daha iyi görmenizi sağlamak için sundukları ek ekran alanından yararlanacaktır. Özellikle tabletlerde, hem video katılımcıları ızgarası hem de görüşmedeki herkesin bir listesini içeren parçalara ayrılan ekran görünümü görmek için bir yan paneli açma şansınız var.

Şirket grup görüntülü görüşme özelliğini rakiplerinin çoğundan daha geç ekledi. Bunu saymazsak, özelliğin mesajlaşma uygulamasına gelmesi uzun zaman aldı. Nisan 2020’de Telegram, aynı yıl daha sonra grup görüntülü görüşme ekleyeceğini söylemişti.

2020’nin sonu bir yayın olmadan geldi ve gitti. Ardından, konuyla ilgili ilk açıklamasından neredeyse tam bir yıl sonra ayrı bir açıklama geldi. Telegram CEO’su Pavel Durov, şirketin yeni özelliği Mayıs ayında yayınlayacağını söyledi. Açıkçası, Telegram da bu son tarihi kaçırdı. Ancak artık grup görüntülü görüşmesi sonunda uygulamada yer alıypr. Birçok Telegram kullanıcısının bu özelliği kullanması tahmin ediliyor.

 

Exit mobile version