Telegram Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

Telegram görüntülü arama yapmak isteyen kullanıcıların hangi adımları uygulaması gerekiyor? İşte yapılması gerekenler!

Telegram görüntülü arama yapmak için hangi adımların yapılması gerekmektedir? Kullanıcılar, anlık mesajlaşma uygulamasında bazı adımları uygulayarak diğer kişiler ile görüntülü olarak görüşebilir. Bu özelliği kullanabilmek için aşağıda yer alan maddeleri takip edebilirsiniz.

2013 yılında kullanıma sunulan Telegram’da diğer kişiler ile mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü iletişim kurabilirsiniz. Uygulamada görüntülü görüşme yapabilmek için bazı adımların uygulanması gerekmektedir. Peki, Telegram görüntülü görüşme yapmak için neler yapılmalıdır?

Telegram Görüntülü Arama İçin Yapılması Gerekenler

Telegram Görüntülü Arama-1

Android ve iOS platformlarında yer alan Telegram uygulaması üzerinden arkadaşlarınız ya da aileniz ile görüntülü görüşme yapabilmeniz mümkündür. Bu özelliği kullanabilmeniz için birkaç adım uygulamanız gerekmektedir.

Güvenlik ve gizlilik konularında çok başarılı bir uygulama olan Telegram’da görüntülü olarak iletişim kurabilmek için ilk önce cihazınızda yüklü olan uygulamayı açmanız gerekir. Uygulamayı açtıktan sonra görüntülü görüşmek istediğiniz kişinin profil sayfasını görüntüleyin.

Kullanıcının profil sayfasını görüntüledikten sonra görüntülü arama butonuna dokunmanız gerekmektedir. Bunun ardından görüntülü görüşme işlemi başlatılacaktır. Bağlantının kurulabilmesi için karşıdaki kişinin arama isteğinizi kabul etmesi gerekir.

Bağlantı kurulduktan sonra görüntülü görüşmeyi çok pratik bir şekilde sonlandırabilirsiniz. Sonlandırma işlemi için ekranda yer alan kırmızı renkli butona dokunmanız yeterlidir. Bu butona dokunduğunuz takdirde görüntülü görüşme sona erecektir.

Uygulamada tüm görüntülü aramalar uçtan uca şifreleme teknolojisi ile korunur. Gelişmiş güvenlik özellikleri ile dikkat çeken uygulamada 256 bit simetirk AES şifreleme, 2048 bit RSA şifreleme ve Diffie-Hellman güvenli anahtar değişimi teknolojileri bulunmaktadır.

Telegram Görüntülü Grup Araması Nasıl Yapılır?

Popüler anlık mesajlaşma uygulamasında grup görüntülü arama işlemini gerçekleştirmek için ilk olarak grup sohbet penceresine dokunun. Bunun ardından sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesini seçin.

Açılan pencerede bulunan sesli arama simgesine dokunun. Bunun ardından kamera simgesine dokunun. Bu işlemi yaptığınız takdirde grup görüntülü arama işlemi başlayacaktır. Görüşme esnasında ekran paylaşımı da yapabilirsiniz.

Yukarıda yer alan adımlar sayesinde anlık mesajlaşma uygulamasında görüntülü olarak iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca Telegram son görülme kapatma yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version