Telegram Gizli Sohbet Nedir, Nasıl İptal Edilir?

Telegram gizli sohbet nedir, nasıl iptal edilir? İşte popüler anlık mesajlaşma uygulamasındaki gizli sohbet özelliğinin detayları!

Telegram gizli sohbet nedir, nasıl iptal edilir? Popüler anlık mesajlaşma hizmetinin önemli özelliklerinden bir tanesi olan gizli sohbete dair merak edilen soruların yanıtını aşağıdan bulabilirsiniz.

2013 yılının ağustos ayında kullanıma sunulan Telegram, anlık mesajlaşma hizmetidir. Dünyada çok büyük bir popülerliğe sahip olan platformda mesajlaşma, sesli ve görüntülü görüşme gibi iletişim imkânları bulunuyor.

Zengin özellikleri ile ön plana çıkan uygulamada çıkartma, emoji gibi özellikler iletişimi eğlenceli hale getirirken 256 bit simetirk AES şifreleme, 2048 bit RSA şifreleme ve Diffie-Hellman güvenli anahtar değişimi teknolojileri de iletişimi güvenli hale getiriyor.

2 GB’a kadar dosya gönderebilme imkânı sunan platformda kullanışlı birçok özellik yer alıyor. Bu özelliklerden bir tanesi de gizli sohbettir. Söz konusu özelliğe ilişkin çok sayıda kullanıcının kafasında birçok soru işareti bulunuyor.

Telegram Gizli Sohbet Nedir-1

Telegram Gizli Sohbet Nedir?

Platformun popüler özelliği gizli sohbette gönderilen mesajların tamamı uçtan uca şifreleme ile korunur. Bu, söz konusu mesajların yalnızca sizin ve alıcı tarafından okunabileceği anlamına gelir. Gizli sohbette gönderilen mesajlar farklı sohbetlere iletilemez.

Anlık mesajlaşma uygulamasının söz konusu özelliğinde mesajlarınız, fotoğraflarınız, videolarınız ve dosyalarınız alıcı tarafından okunduktan ya da açıldıktan belirli bir süre sonra kendini otomatik olarak silmesini sağlayabilirsiniz. Mesaj hem sizin hem de karşı tarafın cihazından kaldırılır.

Telegram uygulamasında yer alan gizli sohbetler cihaza özeldir. Bu, gizli bir sohbet içerisindeki mesajlara sadece söz konusu cihazlardan erişebileceğiniz anlamına gelir.

Telegram Gizli Sohbet Nasıl İptal Edilir?

Tüm dünyada çok popüler olan anlık mesajlaşma uygulamasında gizli sohbetleri iptal etmek için uygulayabileceğiniz bir yöntem bulunuyor. Bu yöntem, sohbet penceresini silmektir. Bunun için Telegram uygulamasını açmanız ve silmek istediğiniz sohbet penceresine bir süre boyunca basılı tutmanız gerekiyor.

Sohebt penceresine bir süre boyunca basılı tuttuktan sonra ekranın üst kısmında pek çok seçenek çıkacaktır. Bu seçenekler içerisinden çöp kutusu simgesine basın. Açılan pencerede bulunan “Sohbeti sil” seçeneğini seçin.

Yukarıda anlık mesajlaşma uygulamasının gizli sohbet özelliğine dair merak edilen iki soruyu cevapladık. Söz konusu özelliğe dair farklı bir sorunuz varsa yorumlar kısmından belirtebilirsiniz. Ayrıca Telegram son görülme kapatma yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version