Telegram çöktü

Telegram, bir hafta içinde YouTube, Gmail ve diğer Google hizmetlerini gören ve ardından Netflix uzun kesinti süresiyle karşı karşıya kalan bir internet kesintisiyle karşılaşan en son hizmet oldu. Şu anda Telegram ile ilgili sorunun ne olduğu belli değil. Ancak anlık mesajlaşma uygulaması Twitter aracılığıyla gerçekten şu anda sorunlarla karşı karşıya olduğunu doğruladı. Şirket, sorunların daha çok Avrupa ve Orta Doğu’da olduğunu ve kullanıcıları tekrar çevrimiçi duruma getirmek için çalıştığını söyledi. Downdetector’a göre, son 30 dakika içinde yaklaşık bin şikayet gönderildi.

TELEGRAM TWITTER’DAN SORUNU DUYURDU

Bu hafta en büyük çevrimiçi platformlardan bazıları için büyük kesintiler yaşandı. Telegram da şu anda Aralık ayında ikinci kez bir sorunla karşı karşıya. Şirket, sorunu kabul etti ve tweet attı. Kullanıcıları tekrar çevrimiçi hale getirmek için çalıştığını söyledi. Daha önce 5 Aralık’ta Telegram, şirketin bir tweet ile tekrar onayladığı bir başka büyük kesinti süresiyle karşı karşıya kalmıştı. Bu kesintiden en çok etkilenenler Asya’daki kullanıcılar oldu.

GOOGLE, YOUTUBE, GMAIL, NETFLIX DE KESİNTİ YAŞADI

Google, Pazartesi günü şirketin tüm hizmetlerini etkileyen büyük bir kesinti yaşadı. Kullanıcı raporlarına göre en ağır darbe YouTube’du. Ancak olay Gmail’den Google Dokümanlar’a ve Google Analytics gibi araçlara kadar Google’ın tüm farklı hizmetlerini etkiledi. Kesinti sadece bir saat sürmesine rağmen, çoğumuzun arama devinin çeşitli tekliflerine ne kadar bağımlı olduğunu gösterdi. Ardından, Salı gecesi Google, iki buçuk saat daha uzun süren ikinci bir kesintiyle karşılaştı.

Netflix, Salı günü iki buçuk saatlik küresel kesinti ile bu hafta sırada yer aldı. Ancak bu çoğunlukla iOS uygulamasını etkiledi. Netflix yaptığı açıklamada, “ABD, Kanada ve Güney Amerika’daki bazı üyelerimiz bu sabah iOS uygulamalarımız üzerinden Netflix’i bir saatten az bir süre kullanamadı. Sorun artık düzeltildi ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” dedi.

Exit mobile version