Telegram Bildirim Gelmiyor, Çözümü Nedir?

Telegram bildirim gelmiyor sorununu çözmek için hangi yöntemleri uygulamak gerekiyor? İşte yapmanız gerekenler!

Telegram bildirim gelmiyor sorunu ile karşılaşan kullanıcılar arasında yer alıyorsanız endişelenmenize gerek yok. Problemin çözülmesini sağlayabilecek yöntemlerin yer aldığı makalemize göz atarak bildirim gelmeme sorununu düzeltebilirsiniz.

256 bit simetirk AES şifreleme, 2048 bit RSA şifreleme ve Diffie-Hellman güvenli anahtar değişimi teknolojileri de iletişimi güvenli hale getiren Telegram, dünyada çok büyük popülerliğe sahip olan bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır.

İlk olarak 2013 yılının ağustos ayında kullanıma sunulan anlık mesajlaşma uygulamasını milyonlarca kişi kullanmaktadır. Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çeken uygulamada bazen bazı sorunlar meydana gelebilmektedir. Ortaya çıkan sorunlar arasında bildirim gelmeme problemi de bulunmaktadır.

Telegram Bildirim Gelmiyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Popüler anlık mesajlaşma uygulamasında bildirim gelmiyorsa yukarıdaki 5 yöntemi uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerin neden uygulanacağını aşağıda ayrıntılı şekilde anlattık.

Telegram Bildirim Gelmiyor-1

1. Telegram Sunucularını Kontrol Edin

Anlık mesajlaşma uygulamasında bildirim gelmeme sorunu ile karşılaştıysanız, problemin sizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmelisiniz. Bunu öğrenmek için Telegram sunucu durumuna bakın. Sorun, Telegram’dan kaynaklanıyorsa yapabileceğiniz bir şey yoktur.

2. İnternet Bağlantısını Kontrol Edin

Uygulama üzerinden bildirim gelmiyorsa internet bağlantınızda bir problem olabilir. Eğer internet ağında sorun varsa uygulamadan bildirim alamazsınız. Bu nedenle bir internet sitesini kontrol ederek internet bağlantısında bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

3. Telefonu Kapatıp Açın

Uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise akıllı telefonu kapatıp açmaktır. Telefonun sağ kısmındaki güç butonuna basılı tutarak kapatın. Kısa bir süre bekledikten sonra tekrar aynı butona basılı tutarak cihazı açın.

4. Uygulamayı Güncelleyin

Akıllı telefonunuzda yüklü olan anlık mesajlaşma uygulaması güncel değilse bildirim gelmeme sorunu ile karşılaşma ihtimaliniz mevcuttur. Bu nedenden dolayı uygulama mağazasına girin ve ardından Telegram sayfasını ziyaret edin. Açtığınız sayfada “Güncelle” seçeneği varsa üzerine basın.

5. İşletim Sistemini Güncelleyin

Listedeki hiçbir yöntem probleminizi çözmediyse akıllı telefonunuzun işletim sistemini güncellemeyi deneyin. Bunun için ayarları açmanız ve ardından Sistem bölümüne girmeniz gerekmektedir. Ardından “Yazılım Güncellemesi” yazısına dokunun. Açılan sayfadaki “Güncellemeleri Kontrol Et” seçeneğine basın.

Exit mobile version