Telegram 1 Milyar İndirmeyi Geçti

Sensor Tower'a göre popüler anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, dünya çapında 1 milyardan fazla kez indirilen elit uygulamalar kulübüne katıldı.

Popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Telegram, 1 milyar indirmeyi geçti. Mobil içgörü firması TechCrunch’a verdiği demeçte, 2013 yılının sonlarında başlatılan Dubai merkezli uygulamasının, cuma günü dönüm noktasını aştığını söyledi. Uygulamanın baş rakibi WhatsApp’ta olduğu gibi Hindistan, Telegram için en büyük pazar. Sensor Tower, dünyanın en büyük ikinci internet pazarının ömür boyu kurulumların yaklaşık %22’sini temsil ettiğini söyledi.

Hindistan’ı, tüm yüklemelerin sırasıyla yaklaşık %10’unu ve %8’ini temsil eden Rusya ve Endonezya izliyor. Uygulamanın yüklemeleri 2021’de hızlandı. 2021’in ilk yarısında yaklaşık 214,7 milyon yüklemeye ulaştı. 2020’nin ilk yarısındaki 133 milyondan geçen yıla göre %61 arttı.

Telegram Aktif Kullanıcısı İle Yükleme Arasındaki Fark

Yükleme sayısının uygulamanın aktif kullanıcı tabanına eşit olmadığını belirtmekte fayda var. Örneğin, Telegram’ın bu yılın başlarında aylık yaklaşık 500 milyon aktif kullanıcısı vardı. Ancak, WhatsApp’ın gizlilik politikalarını büyük kullanıcı tabanına aktarma konusundaki zayıf yönetimiyle çakışan indirmelerdeki artış, yine de Telegram’ın son çeyreklerde biraz daha fazla ilgi gördüğünü gösteriyor.

Sensor Tower, TechCrunch’a verdiği demeçte, bu yılın başlarında 1 milyar doları aşan Telegram’ın dünya çapında 1 milyar veya daha fazla kez indirilen on beşinci uygulama olduğunu söyledi. Sensor Tower’a göre listedeki diğer uygulamalar arasında WhatsApp, Messenger, Facebook, Instagram, Snapchat, Spotify ve Netflix yer alıyor. Mobil araştırma firmaları, Android cihazlarda önceden yüklenerek gelen çoğu Google uygulamasının yüklemelerini izlemez.

Sohbet Uygulamasının Aldığı Güncellemeler

Bu yıl boyunca Telegram birkaç güncelleme aldı. Son zamanlarda uygulama, grup görüntülü görüşmelerini, ekran paylaşımını ve hareketli arka planları desteklemeye başladı. Mart ayında, Clubhouse trendini takiben Telegram, sesli sohbetler için benzer bir özellik ekledi.

Şimdi bir sonraki adım, 3 milyar indirmeyi aşmak için mobil uygulamalar grubuna girmek olacak. Ancak şimdiye kadar TikTok, bu hedefi aşan ilk ve tek Facebook dışı uygulama oldu.

Exit mobile version