Telefonunuz Şarj Olmuyorsa Bunu Mutlaka Deneyin

iPhone veya Android telefonunuz prize taktığınızda şarj olmuyorsa, bu basit numara sorunlarınızı çözebilir.

Kırık ve paslanmış şarj bağlantı noktalarından hasarlı güç kablolarına kadar, iPhone veya Android telefonunuzun şarj olmamasının birçok nedeni vardır. Bunların hepsi evde kolayca düzeltilemez. Ancak hatalı şarjın yaygın bir nedeni, iPhone 13’teki Lightning veya Google Pixel 6 Pro gibi telefonlarda USB-C olsun; şarj bağlantı noktanızın kirle tıkanması ve kablonun tam olarak sığamamasıdır.

Neyse ki bu, bir şarj sorununun en basit ve en ucuz çözümlerinden biridir. İşte size bu durumun nasıl düzeltileceğine dair önemli bir ipucu.

Şarj Bağlantı Noktam Neden Engellendi?

Telefonunuzun bağlantı noktasında kapak yoktur. Yani karşılaştıkları her türlü toza, kire ve birikintiye maruz kalırlar. Telefonunuzu cebinize her koyduğunuzda, telefonunuz cep tüylerine karşı hassas olacaktır.

Gün geçtikçe bu bir sorun olmayacak, ancak telefonunuzla birlikte aylar veya yıllar boyunca bu küçük toz ve tüy parçaları birikecek. Kablonuzu her taktığınızda duracak sağlam bir bariyer oluşturana kadar bir araya gelecek. Şarj cihazınızın tamamen içeri girmesine, bağlanmasına ve bataryanın dolmasına izin vermeyecek.

Telefonunuzu altı aydan uzun süredir kullanıyorsanız ve güç kablonuzu giderek daha az kararlı hale geldiğini fark ediyorsanız (özellikle şarj etmeye başlamak için hareket ettirmeniz gerekiyorsa), büyük olasılıkla bağlantı noktanızda kir vardır.

Telefonunuzun Bağlantı Noktası Nasıl Temizlenir?

Telefonunuzun bağlantı noktasının tıkanıklığını açmak basit bir iştir. Kiri sıyırmak için limana sokabileceğiniz bir kokteyl çubuğuna, kürdana veya başka bir ince parçaya ihtiyacınız olacak. Ahşap veya plastik daha iyidir çünkü içerideki herhangi bir şeye sürtünme ve potansiyel olarak zarar verme olasılığı daha düşüktür.

Seçtiğiniz aleti daha ileri gitmeyene kadar şarj portuna sokun ve nazikçe kazımaya başlayın. Bir iPhone’un Lightning bağlantı noktasıyla ileri geri kazıyabilirsiniz, ancak USB-C ile bağlantı noktasının ortasında bulunan şarj konektörünün çevresini kazımanız gerekir.

Sonunda sıkıştırılmış enkazı gevşetmeye başlayacaksınız ve yerinden çıkmış malzemeyi limandan çıkarmaya teşvik edebileceksiniz. Bu tatmin edici bir süreç ve gerçekte ne kadar çok şeyin ortaya çıktığına şaşırabilirsiniz. Bağlantı noktasının kenarlarında da nazikçe çalışın. Ancak metal konektörlerinden herhangi birine sert bir şekilde sürtmemeye dikkat edin.

Sonunda hemen hemen hepsine sahip olacaksınız. Elinizde iyi bir ışık olsa bile, limanın içini görmek zor olduğu için hepsinden kurtulup kurtulmadığınızı kontrol etmek zor. Ancak bir kez saçma sapan bir şey çıkardıktan sonra, kablonuzu tekrar deneyebilirsiniz.

Umarım şimdi daha güvenli bir şekilde takılır ve pil dolmaya başlar. Değilse, daha fazla kir çıkarmaya devam edin ve ardından şarj cihazını tekrar test edin. Bu hala sorunu çözmezse, yeni bir kablo veya cihaz gibi diğer çözümleri düşünmenin zamanı gelmiştir.

Exit mobile version