Telefonun Dokunmatiği Çalışmıyor, Ne Yapmalıyım?

Telefonun dokunmatiği çalışmıyor, ne yapmalıyım diyorsanız sizin için birbirinden etkili çözüm yollarımız var.

Bir telefon kullanıcısı olarak sadece bir gün içinde onlarca, yüzlerce kez dokunduğunuz telefonun dokunmatiği çalışmıyor ise bunun tek bir sebebi yoktur. Sorun eğer donanımsal ise muhtemel tek çözüm yolu, telefonu teknik servise göndermektir.

Tabii ki bu sorun her zaman donanımdan kaynaklanmıyor. Dokunmatik ekran bazen çalışıp bazen çalışmayabilir. Bu da çoğu zaman noktada donanımla bağlantılı olsa da genellikle yazılım ile bağlantılı bir sorundur.

Sorununuz eğer yazılım ile bağlantılı ise aşağıda yer alan çözüm yollarını uygulamanız size yardımcı olacaktır.

Telefonun Dokunmatiği Çalışmıyor, Nasıl Düzeltilir?

Telefonunuzun eğer dokunmatik ekranı çalışmıyorsa yukarıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Telefonun Dokunmatiği Çalışmıyor, Nasıl Düzeltilir?

1. Telefonu Yeniden Başlatma

Bu tür kritik bir sorun için telefonu yeniden başlatmak size çözüm getirmeyecek bir yöntem gibi görünebilir fakat özellikle Android işletim sistemli cihazlarda çalışmayan dokunmatik ekranı düzeltmenin en iyi yollarından biri yeniden başlatmadır.

Telefonu yeniden başlatmak, arka planda sessiz bir şekilde çalışan tüm hizmetlere son verir. Telefon yeniden başlatılırken yenileme işlemi gerçekleşir. Bu, dokunmatiğin de düzelmesini sağlar.

2. Telefonu Güvenli Modda Başlatma

Telefonu eğer güvenli modda başlatırsanız sonradan yüklediğiniz uygulamalar devre dışı kalır. Güvenli mod ile sadece telefonunuzla gelen uygulamalar karşınıza çıkar. Dokunmatik ekran eğer güvenli modda sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa sorun cihazınıza indirdiğiniz üçüncü taraf bir uygulamadan kaynaklanıyordur.

Bu durumda başvurabileceğiniz en iyi yöntem, deneme ve yanılma yöntemidir. Uygulamaları tek tek kaldırmalı, hangi uygulamanın soruna yol açtığını bulmalısınız.

3. Ekran Koruyucusunu Çıkarma

Akıllı telefon kullanıcılarının büyük bir kısmı, düşmelere ve çizilmelere karşı bir önlem olarak telefonlarına bir ekran koruyucu takar fakat bu ekran koruyucuları yaparken kullanılan malzemeler bazen sinyallerin iletilmesine engel oluşturabilir.

4. Virüs Taraması Yapma

Telefonun dokunmatik özelliğini bir kullanıyor bir kullanamıyorsanız bunun sebebi cihazınıza bulaşan bir virüs olabilir. Genellikle güvenilir olmayan kaynaklardan uygulama indiriyorsanız cihazınızda virüs olma ihtimali yüksektir. İyi bir virüsten koruma yazılımı kullanarak cihazınızda bir virüs olup olmadığını kontrol edin.

5. Kişisel Asistanı Kullanma

Telefonunuzu kullanmak için sadece dokunmatik özelliği kullanmak zorunda değilsiniz. iPhone’da Siri, Android’de Google Asistan ile telefonunuzu yönetebilirsiniz. Bunların haricinde daha kullanabileceğiniz birçok asistan uygulaması vardır, dilediğinizi indirip kullanabilirsiniz.

Exit mobile version