Telefonun Batarya Ömrünü Uzatma Yöntemleri

Telefonun batarya ömrünü uzatma yöntemleri ile bataryanızın ömründen tasarruf etmeye ne dersiniz? Bu yöntemleri deneyin.

Telefonun batarya ömrünü uzatma yöntemleri hemen hemen her akıllı telefon kullanıcısının merak ettiği yöntemlerdir. Bataryanın ömrünün erken dolmasına neden olan çok fazla etken var. Daha ince bir telefon, daha parlak ekran, arka planda çalışan daha fazla yazılım ve çok daha fazlası, bataryanın erkenden ölmesine yol açabiliyor.

Akıllı telefon üreticileri, bu tür sorunların önüne geçmek için daha güçlü bataryalar kullanıyor. Tabii, ne kadar dikkat edilirse edilsin, batarya önünde sonunda ömrünün sonuna gelecektir. Peki, bu sürenin uzaması için neler yapılabilir? Gelin, öğrenelim.

Telefonun Batarya Ömrünü Uzatma Yolları

Telefonun pil ömrünü uzatmak için bu yöntemleri uygulamanız gerekiyor. Bunları nasıl uygulayabileceğinizi ise aşağıdan detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.

Telefonun Batarya Ömrünü Uzatma Yolları

1. Ekran Parlaklığını Kısma

Telefonların ekranının parlaklık seviyesinin çoğu zaman en yüksek seviyede olmasına gerek yoktur. Bunu sadece ihtiyacınız olduğunda en yüksek değere getirmeniz gerekir. Parlaklığı sürekli olarak en yüksek değerde tutmaktan kaçının.

2. Telefonun Ekranını Kapatma

Telefonunuzu kullanmıyorsanız ekranı kapatın. Ekran açık olduğu sürece daha fazla güç harcanır. Zaman aşımını bu nedenle kullanmanız gerekiyor. Telefon belirli bir süre hareketsiz kaldığında ekran da buna bağlı olarak kapanmalıdır.

3. Karanlık Modu Kullanma

Karanlık mod son derece yararlı bir özellik ama OLED ya da AMOLEd ekranınız olmadığı sürece bataryanıza gerçekten bir faydası dokunmuyor. Eski telefonların çoğu LCD ekran kullanır. Telefonunuz OLED ya da AMOLED ekrana sahipse bu, telefonun piksellerinin tamamen kararacağı anlamına gelir. Bu da bataryadan tasarruf etmenize olanak tanır.

4. Aşırı Güç Tüketen Uygulamaları Kapatma

Uygulamalar, siz onları kullanmasanız da arka planda çalışmaya devam eder. Tahmin edebileceğiniz üzere bu, batarya ömrünü doğrudan etkiler. Kullanmadığınız uygulamaları uyku moduna alabilirsiniz. Böylece batarya ömrünün bu durumdan olumsuz etkilenmesini önleyebilirsiniz.

5. Güç Tasarrufu Modunu Açma

Telefonunuzun bataryasından tasarrufu yapmanın en iyi yolu, güç tasarrufu modunu açmaktır. Ayarlar bölümünden “Pil” bölümüne girebilir, güç tasarrufu modunu etkinleştirebilirsiniz.

6. Konum Hizmetini Devre Dışı Bırakma

Batarya ömrünü uzatmanın başka bir etkili yolu da konum hizmetini devre dışı bırakmaktan geçiyor. Her zaman konuma ihtiyacı olmayan uygulamalara verdiğiniz konum iznini geri almalısınız.

7. Google Asistan’ı Devre Dışı Bırakma

Google Asistan, eğlence ve verimlilik söz konusu olduğunda öne çıkan kullanışlı bir araç ama aynı zamanda sürekli güç harcayan bir özellik. Çalışması için verilebilecek hemen hemen her izne sahip. Asistanın çalışmasına son vermek için Google Asistan kapatma adımlarını takip edin.

Exit mobile version