Telefonumda Reklam Virüsü Var, Ne Yapmalıyım?

Telefonumda reklam virüsü var, nasıl bir çözüm yolu izlemem gerekiyor? Sizi bu tür zararlı yazılımlaradn kurtaracak yöntemleri sıraladık.

Telefonumda reklam virüsü var, ne yapmam gerekiyor diyorsanız doğru yere geldiniz. Android işletim sistemli akıllı telefonunuzun hızında eğer önemli bir gerileme meydana gelmişse, rahatsız edici reklamlarla sık sık karşılaşıyorsanız bu, cihazınızda zararlı yazılım olduğunun bir göstergesi olabilir.

Neyse ki bu kötü amaçlı yazılımlardan kurtulmak her zaman mümkündür. Peki, reklam virüsünden kurtulmak için ne yapılması gerekiyor?

Telefonumda Reklam Virüsü Var, Nasıl Silerim?

Telefonunuzda eğer reklam virüsü olduğunu düşünüyorsanız, bunun belirtilerini görüyorsanız yukarıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Telefonumda Reklam Virüsü Var, Nasıl Silerim?

1. Telefonu Güvenli Modda Başlatma

İlk olarak kötü amaçlı yazılımların telefonunuza daha fazla müdahalede bulunmasını engellemek için telefonunuzu güvenli modda başlatmalısınız. Bunun için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz. Telefonunuzu güvenli mod ile açtığınız zaman Android ile gelen hizmetlerin dışında indirdiğiniz uygulamalar devre dışı kalacaktır.

2. Yönetici İznine Sahip Uygulamaları Temizleme

3. Kötü Amaçlı Uygulamaları Temizleme

4. Malwarebytes ile Virüs Temizleme

5. Web Tarayıcısını Sıfırlama

Telefonunuzda eğer hâlâ durduk yere çeşitli web sitelerine yönlendiriliyorsanız ya da beklenmedik bir anda pop-up reklamlar ile karşılaşıyorsanız web tarayıcısını varsayılan ayarlarına sıfırlamanız gerekiyor.

Kullandığınız web tarayıcısını varsayılan ayarlarına sıfırlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Yukarıdaki yöntemleri eksiksiz bir şekilde uyguladıysanız cihazınız ve tarayıcınız reklamlardan arınmış olması gerekiyor. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için uygulamaları mümkün olduğunca resmî kaynaklardan indirmeye çalışın.

Exit mobile version