Telefondan WiFi Şifresi Öğrenme Nasıl Yapılır?

Telefondan WiFi şifresi öğrenme işlemini gerçekleştirmek için hangi adımları takip etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız bu adımlara göz atın.

Telefondan WiFi Şifresi Öğrenme Nasıl Yapılır?

Telefondan WiFi şifresi öğrenme yöntemine genellikle ağ şifresini unutan internet kullanıcıları ihtiyaç duyuyor. Bu duruma hemen hemen her internet kullanıcısı zaten aşinadır: Wi-Fi ağına davetsiz misafirlerin bağlanmasını engellemek için şifre belirleme aşamasında karışık harf, rakam ve özel karakterler kullanırsınız.

Günün birinde o şifreye yeniden ihtiyacınız olur. Örneğin başka bir cihazın da o ağa bağlanmasını sağlamak zorunda olabilirsiniz. Sorun şu ki şifre o kadar karmaşıktı ki onu bir yere not etmemekten pişmanlık duymaya başlıyorsunuz.

Peki, şifrenin dilinizin ucunda olduğunu tekrarlayarak zaman kaybetmek mi yoksa bu şifreyi öğrenmek için başvurabileceğiniz adımları takip etmek mi sizi daha kısa sürede çözüme ulaştırır? Biz söyleyelim: O şifreyi hatırlamaya çalışmak size zaman kaybettirecektir. Telefonunuz ağa zaten bağlı olduğunuz için Wi-Fi ağının şifresini paylaşmak için yalnızca telefonunuza ihtiyacınız vardır.

Peki, bağlı olduğumuz ağın şifresini şifreyi bilmeden bir başkası ile nasıl paylaşırız? Gelin, bunu birkaç basit adımı takip ederek öğrenelim.

Telefondan Wifi Şifresi Öğrenme Adımları

Bu adımları takip ederek Android işletim sistemli akıllı telefonunuzda Wi-Fi ağının şifresine gerek duymadan internete başka bir cihazdan saniyeler içinde bağlanabilirsiniz. Yöntemin uygulaması oldukça kısa sürüyor ve bu nedenle şifreyi manuel olarak girme adımlarının yanında oldukça pratik kalıyor.

iPhone kullananların Android işletim sistemli akıllı telefon kullananlara göre daha şanslı olduğu söylenebilir. Apple, iOS 16 ile bağlı olunan ağın şifresini görmeyi mümkün hâle getirdi. iOS 16 güncellemesini alacak iPhone’larda şu adımlar izlenerek Wi-Fi şifresi öğrenilebilir:

Daha eski iOS sürümlerinde şifresi bilinmeyen bir ağa başka bir cihazdan bağlanmak için şu adımları takip etmek gerekiyor:

Exit mobile version