Telefondaki Parmak İzi İle Bilgisayar Kilidi

Gelişen teknoloji ile birlikte artık her işini, programını, hatta hayatını bilgisayar ve telefon kullanarak düzenleyen günümüz insanı; gün geçtikçe birçok yenilik ve güncelleme ile karşılaşıyor.

Bilgisayar Güvenliğini Nasıl Sağlarız?

Tüm bunların yanı sıra bilgisayar ve telefonların güvenliğini sağlamak da oldukça önemli sayılıyor. Mesela, bugün pek çok Windows işletim sistemine sahip bilgisayarda parmak izi sensörü bulunmuyor. Android işletim sisteminin yüklü olduğu telefonların çoğunda bulunan bu güvenlik sensörünü bir arada kullanmak istemez misiniz?
parmak izi

Parmak İzi İle Bilgisayar Kilidi

Cevabınız olumlu ise sizlere “Remote Fingerprint Unlock” adında bir uygulamadan bahsetmek istiyoruz. Android işletim sistemine özel hazırlanan bu uygulama, Rusu Andrei adında bir kişi tarafından geliştirilmiş ve son halini almıştır. Hiçbir ücret ödemeden telefonunuza indirebileceğiniz bu uygulamanın amacını, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızın kilidi açmak için telefonunuzda bulunan parmak izi sensörünü kullanmanıza imkan tanıması olarak özetleyebiliriz.

Büyük kolaylık sağlayan bu sistemi kullanabilmek için bilgisayarınıza Windows yüklemeniz yeterli olacaktır.  Windows Vista, 7, 8 ve 10 sürümlerine hizmet sağlayan yazılım, bu noktada güvenlik sensörünün ikinci ayağı olan Remote Fingerprint Unlock ile bağlantıya geçiyor. Kullanımı gibi bilgisayar ve telefona kurulumu da kolay olan uygulama için, bağlı bilgisayarı taramak ve eklemek işinizi görüyor. Aynı zamanda ücretli sürümü de bulunan uygulamanın, ödeme yaptığınız taktirde reklamsız sürümünü kullanabilirsiniz. Sunduğu çoklu bilgisayar desteği ve birçok hesap ekleyebilme özellikleri sayesinde ise başka insanların kullanılan bilgisayara erişim sunması tabi oluyor.
Uygulamayı, bilgisayara giriş için kullanacağınız Fingerprint Unlock adı verilen bir kullanıcı oluşturuyor. Burada “The module is active!” seçeğini gördüğünüzde, Remote Fingerprint Unlock üzerinden parmak izi basarak bilgisayarınızın kilidi açabilirsiniz. Çok hızlı bir sürede gerçekleşen bu güvenlik sensöru, bilirkişiler tarafından da  “oldukça güvenli” olarak nitelendiriliyor.
 

Exit mobile version