Telefonda Yeşil Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

Telefonda yeşil ekran sorunu neden olur, nasıl düzeltilir? Bu sorudan yola çıkarak detaylı bir rehber hazırladık.

Telefonda yeşil ekran sorunu neden olur, çözümü nedir? İşletim sisteminizi güncelledikten sonra bu tür sorunların yaşanması muhtemeldir. İyi haber şu ki çoğu durumda çözüm sadece telefonu kapatıp açmak kadar basittir.

Bir akıllı telefon kullanıcısının yeşil ekran ile karşılaşma ihtimali oldukça düşüktür. Her ne kadar nadir görülen bir durum olsa da bazı kullanıcıları oldukça uğraştırabiliyor. Kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre sorunun en çok yaşandığı telefonlar genellikle Samsung tarafından üretilen telefonlardır.

Peki, bu sorunu çözmek için nasıl bir yol izlenmelidir? Gelin, bu sorun için olası çözüm yollarını inceleyelim.

Telefonda Yeşil Ekran Sorunu İçin Çözüm Yolları

Telefonunuzda yeşil ekran görüyorsanız bunun için başvurabileceğiniz yöntemler oldukça kısıtlıdır. Sorun eğer yazılım ile bağlantılı ise bu yöntemlerin işe yarama ihtimali yüksektir fakat donanım tarafında bir sıkıntı varsa sorunun en azından normal bir akıllı telefon kullanıcısı tarafından çözülmesi pek mümkün değildir.

Telefonda Yeşil Ekran Sorunu Çözümü

Dilerseniz yazılım ile ilgili sorun olması hâlinde nasıl bir yol izleneceğini yukarıdaki yöntemleri tek tek ele alarak öğrenelim.

1. Telefonu Yeniden Başlatma

Telefonunuzu yeniden başlatmak için güç düğmesine yaklaşık 10 saniye kadar basılı tutun. Cihazınızı yeniden başlatın ve sorunun düzelip düzelmediğine bakın. Sorun eğer devam ederse aynı işlemi tekrarlayın.

2. Depolama Alanını Kontrol Etme

Telefonda kullanılabilir depolama alanının olmaması, uygulamaların ve hatta sistemin düzgün çalışmamasına neden olabiliyor. Düşük bir ihtimal de olsa yeşil ekran gibi kritik sorunlarla karşı karşıya gelmenizin bir nedeni hâline gelebilir. Telefonunuzda yeterli alan açıp telefonu yeniden başlatmayı deneyin.

3. Telefonu Fabrika Ayarlarına Döndürme

Sorun eğer yazılımdan kaynaklanıyorsa cihazı fabrika ayarlarına döndürmeniz gerek sizin gerek üreticinizin yaptığı çeşitli işlemleri geri almanızı sağlayacaktır. Bu yöntemi uygulamadan önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Aksi takdirde önemli verilerinizi sonsuza dek kaybedebilirsiniz.

4. Telefonu Teknik Servise Gönderme

Telefonunuz hâlâ garanti kapsamındaysa, yukarıdaki yöntemler size yardımcı olmadıysa cihazınızı teknik servise göndermelisiniz. Sorun donanım ile ilgili bir sorun olduğu için cihazınızla ilgilenilecektir.

Exit mobile version