En İyi 5 Telefon Yedekleme Programı

Telefon yedekleme programı kullanarak verileri bir cihazdan başka bir cihaza aktarma sürecini otomatikleştirmeye ne dersiniz?

Telefon yedekleme programı kullanmak, akıllı telefonunuzda bulunan önemli dosyaları başka bir akıllı telefona aktarmayı kolaylaştırarak üzerinizdeki tüm yükü alabilir. Akla gelebilecek çoğu yapması zor işin otomatik olarak yapılmaya başlandığı bugünlerde telefonlardaki önemli verilerin de yedeğini almak inanılmaz kolaylaştı.

Bu amaç doğrultusunda ortaya koyulan çözümler zaman içinde kullanıcıya çeşitli seçenekler sunmaya başladı. Kullanıcıların artık bir telefondan bir telefona veri aktarma, verileri geçici ya da kalıcı olarak bulutta depolama ve çok daha fazlasını yapma imkânı var.

Tabii, bunun için hangi programı kullandığınız da oldukça büyük bir önem taşıyor. Bu listede uzun ve sıkıcı bir süreç yaşamamanızı sağlayan, süreci sizin için daha hızlı hâle getiren en iyi yedekleme uygulamalarını bulacaksınız.

Kullanılabilecek 5 Telefon Yedekleme Programı

Telefonunuzu yedeklemek ve telefondaki verileri başka bir telefona aktarmak için kullanabileceğiniz en iyi programlar bu şekildedir. Gelin, bu programları daha yakından inceleyelim.

Kullanılabilecek 5 Telefon Yedekleme Programı

Syncios Mobile Data Transfer

Windows PC ya da Mac için Android veya iOS (iPhone) telefon yedekleme yazılımı arıyorsanız Syncios Mobile Data Transfer ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Bu yazılımı kullanarak kişilerinizi, fotoğraflarınızı, videolarınızı, kısa mesajlarınızı, WhatsApp verilerinizi ve çok daha fazlasını kolaylıkla yedekleyebilirsiniz.

Yazılımın en büyük artısı, tek bir tıklama ile yedekleme işlemini gerçekleştirmenizi sağlamasıdır. Yedekleme yaptıktan sonra da verileri tek b ir tıklama ile başka bir telefona doğrudan aktarabilirsiniz.

SyncDroid

Android için yedekleme yazılımı arıyorsanız SyncDroid’i kullanabilirsiniz. Bu yazılım, telefonunuzdaki kişileri, fotoğrafları, mesajları, arama geçmişini ve diğer verileri kolayca aktarmanıza yardımcı olur. Verileri ilk olarak bilgisayara, daha sonra da yeni bir telefona aktarmanız mümkündür. Telefondan telefona da aktarma yapabilirsiniz.

Yazılımın inanılmaz basit bir kullanıcı arayüzü var. Her şeyi bir iki tıklama ile yapabilirsiniz. Araç tüm dosyaları görmenize olanak tanıyan bir dosya gezginine de sahiptir.

Programın bir de video indirme özelliği vardır. Herhangi bir web sitesinden dosya indirebilirsiniz. Format değiştirmeye ihtiyacınız varsa yazılım bunu da yapmanıza olanak tanıyor.

AirDroid

AirDroid, Android’deki verileri bilgisayara yedeklemeniz için kullanabileceğiniz başka bir yazılımdır. Bu yazılımı kullanarak bir Android cihazdaki fotoğrafları, videoları bilgisayara kolayca yedekleyebilirsiniz. Telefon verilerine bilgisayar üzerinden erişmenize, aktarmanıza ve silmenize yardımcı olduğundan cihaz yöneticisi işlevini de üstlenebilir.

Cihazları birbirine bağlamak için aynı internet bağlantısını kullanabilirsiniz. Ücretsiz sürümünde yedekleme yapma konusunda bazı sınırlamaları vardır.

MoboRobo

MoboRobo, Android telefondaki verilerinizi bilgisayara yedeklemek için kullanabileceğiniz bir diğer programdır. Bu yazılımı kullanarak seçtiğiniz ya da tüm verilerin bilgisayara yedeklenmesini sağlayabilirsiniz. Wi-Fi ya da USB kablosu kullanarak bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Verileri yedekledikten sonra geri yükleme ile verileri başka bir telefona ya da aynı telefona yükleyebilirsiniz. Bilgisayara hangi cihazı bağladıysanız o cihaza geri yükleme yapılacaktır.

SyncDroid

SyncDroid, Android verilerini bilgisayara yedeklemek ve yedeklenen verileri bilgisayardan Android telefona aktarmak için kullanılabilecek araçlardan bir diğeridir. Listedeki çoğu yazılımın aksine yedekleme ve geri yükleme seçenekleri dışında bir özellik sunmaz.

Verileri yedeklemek ya da geri yüklemek için öncelikle USB ya da Wi-Fi seçeneklerinden birini kullanarak cihazları birbirine bağlamanız gerekir. Wi-Fi seçeneğine başvurursanız Android cihaza da SyncDroid uygulamasını yüklemek gerekir.

Kişilerinizi, arama kayıtlarını, web tarayıcısındaki yer imlerini, ses dosyalarını, videoları, albümleri ve çok daha fazlasını bu yazılımla ücretsiz olarak yedekleyebilirsiniz.

Telefon yedekleme programı kullanacaksanız WhatsApp’ın otomatik yedekleme özelliğini kullanmak istemeyebilirsiniz. Bu özelliği kapatmak için WhatsApp otomatik yedekleme kapatma işleminin nasıl gerçekleştirileceğine yer verdiğimiz yazıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Exit mobile version