Telefon Şarj Olmuyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Telefon şarj olmuyor sorunu ile karşılaştıysanız hazırladığımız listede yer alan yöntemleri uygulayabilir ve sorunu çözebilirsiniz.

Çoğu kullanıcı, telefon şarj olmuyor sorunu ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu durum çok can sıkıcıdır ancak endişelenmenize gerek yok. “Şarj almayan telefon nasıl tamir edilir?” sorusunun yanıtı için aşağıda yer alan listeye göz atabilirsiniz.

Telefon Şarj Olmuyor Çözümü

  1. Şarj kablosunu kontrol edin.
  2. Şarj portunu temizleyin.
  3. Farklı bir priz deneyin.
  4. Telefonunuzu kapatıp açın.
  5. Telefonunuzu güvenli modda başlatın.
  6. Yazılım güncellemelerini kontrol edin.
  7. Resmi teknik servisi ziyaret edin.

1. Şarj Kablosunu Kontrol Edin

Şarj olmama sorunu, birçok nedenden dolayı meydana gelebilir. Böyle bir sorun ile karşılaştıysanız ilk olarak kabloyu kontrol etmelisiniz. Şarj kabloları, en uzun kullanılan aksesuarlar arasında yer alıyor. Bu nedenle uzun süreli kullanıma bağlı olarak bazı hasarlar meydana gelebiliyor.

Kabloda oluşan bir hasar, cihazınızın şarj olmamasına neden olabilir. Bu sebepten ötürü kabloda herhangi bir hasar olup olmadığını dikkatli bir şekilde inceleyin. Kablo ile farklı bir akıllı telefonu şarj etmeyi deneyebilirsiniz. Böylece sorunun kabloda olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

2. Şarj Portunu Temizleyin

Kabloda herhangi bir problem yoksa sorun telefonunuzun şarj portunda olabilir. Şarj portunda toz veya bazı kalıntılar birikebilir. Bu durum, cihazınızın şarj olmamasına yol açabilir. Dolayısıyla şarj portunu son derece dikkatli ve hafif bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Şarj portuna zarar vermeniz durumda daha büyük sorunlara yol açabileceğinizi unutmayın. Porta hasar vermeden dikkatli bir biçimde temizledikten sonra cihazın şarj olup olmadığını kontrol edin.

3. Farklı Bir Priz Deneyin

Akıllı telefonunuzu şarj etmeye çalıştığınız prizde sorun olabilir. Bu sebepten ötürü cihazınızı farklı bir priz üzerinden şarj etmeyi deneyin.

4. Telefonunuzu Kapatıp Açın

Şarj olmama problemi devam ediyorsa akıllı telefonunuzu kapatıp açmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem her ne kadar basit gibi görünse de pek çok sorunun çözülmesine yardım edebilir. Telefonun güç butonuna uzun süre boyunca basılı tutarak kapatma menüsüne ulaşabilirsiniz.

5. Telefonunuzu Güvenli Modda Başlatın

Yukarıda yer alan yöntemleri uyguladıysanız ve sorununuz devam ediyorsa telefonunuzu güvenli modda başlatmayı deneyebilirsiniz. Güvenli mod, telefonunuza indirdiğiniz üçünüc taraf uygulamalarının çalışmamasını sağlar.

Telefonunuzu güvenli modda şarj edebiliyorsanız sorunun kaynağı üçüncü taraf bir uygulamadır. Bu sebepten ötürü yakın zamanda indirdiğiniz uygulamaları teker teker kaldırarak şarj olmama sorununa hangi uygulamanın neden olduğunu tespit edebilirsiniz.

6. Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin

Yazılım güncellemelerini kontrol etmek basit bir yöntem olabilir fakat bu, karşılaştığınız sorunun çözülmesine yardım edebilir. Yazılım güncellemelerinin konumu telefondan telefona farklılık gösterir fakat genellikle ayarlar sayfasındaki “Sistem” kategorisinde bulunur.

7. Resmi Teknik Servisi Ziyaret Edin

Listede yer alan yöntemleri uyguladıysanız ve sorun devam ediyorsa akıllı telefonunuzun resmi teknik servisini ziyaret edebilirsiniz. Yetkili serviste görevli kişiler, sorunun kaynağını tespit edebilir ve sorunu çözebilir.

Yukarıda yer alan yöntemler, telefon şarj olmuyor sorununun çözülmesine yardımcı olabilir. Bu sorunu farklı bir yöntem ile çözdüyseniz aşağıdaki yorumlar kısmından belirtebilirsiniz. Ayrıca en iyi amiral gemisi telefonlar yazımıza göz atabilirsiniz.

Exit mobile version