Telefon Neden Geç Şarj Olur? 5 Nedeni Var!

Telefon neden geç şarj olur, eski hızına kavuşması mümkün mü? Bu sorulardan yola çıkarak detaylı bir yazı hazırladık.

Telefon neden geç şarj olur? Telefonunuzun şarjının %100’e ulaşması çok yavaş sürüyorsa muhtemelen kendinize bu ya da buna benzer bir soru sormuşsunuzdur.

Aslına bakacak olursanız akıllı telefonların yavaş şarj olmasının birden fazla sebebi var. Bu nedenden dolayı böylesine bir soruya doğrudan bir cevap vermek doğru olmayacaktır. Aşağıda sıralanan nedenleri inceleyerek telefonunuzun neden yavaş şarj olduğunu öğrenebilirsiniz.

Telefon Neden Geç Şarj Olur, Nedenleri Neler?

Telefonun geç şarj olmasının başlıca nedenleri arasında bunlar vardır. Dilerseniz yukarıda sıraladığımız yavaş şarj olma nedenlerini aşağıda detaylı bir şekilde ele alalım.

Telefon Neden Geç Şarj Olur, Nedenleri Neler?

1. Çok Fazla Uygulamanın Açık Olması

Arka planda çok fazla uygulamanın çalışması, telefonunuzun şarjının daha hızlı bitmesine ve daha yavaş şarj olmasına yol açar.

Bir su torbası düşünün. İçini tamamen su ile dolduruyorsunuz. Daha sonra birkaç farklı yerden delik açıyorsunuz ve su yavaş yavaş sızmaya başlıyor. Biraz zaman geçiyor, su torbasının içine bakıyorsunuz ve görüyorsunuz ki hiç su kalmamış.

Arka plandaki uygulamaların da buna benzer bir etkisi bulunuyor. Siz şarj etmeye çalışırken aslında bir yandan da çok fazla kaynak kullandığı için şarjınız azalıyor.

Siz o su torbasına ne kadar su koyarsanız koyun, delik olduğu için torbada önünde sonunda su kalmayacaktır. Telefonu kullanırken bir yandan da ağır uygulamalar kullanırsanız benzer bir etki ile karşılaşırsınız.

2. Farklı Şarj Aletlerinin Kullanılması

Orijinal bir kablo ya da adaptör kullanmıyorsanız telefonunuzun yavaş şarj olması muhtemeldir. Telefonunuzun yavaş şarj olmasının başka bir nedeni de kablo ya da adaptördeki bir sorun olabilir.

3. Port Sorunları

Şarj portu eğer hasar görmüşse cihazınızın olması gerektiğinden daha yavaş şarj olması normaldir. Bu bölüme sıkışan toz, kir vb. telefonunuzun normal bir şekilde şarj olmasını engelleyebilir. Şarj girişine ışık tutarak toz, kir vb. olup olmadığını kontrol edin.

4. Kablosuz Şarj Kullanımı

Kablosuz şarj teknolojisi, nispeten yeni bir teknoloji olsa da çabuk benimsendi. Avantajları çok olsa da dezavantajlarının üzerini örtemiyor. En kolay fark edilen dezavantajlarından biri, şarj hızının düşük olmasıdır.

Telefon kılıfı kullanıyorsanız bu şarj hızını daha da düşürecektir. Telefonunuzu şarj etmeden önce en azından kılıfı çıkarmayı deneyin.

5. Bataryanın Eski Olması / Arızalanması

Bataryalar önünde sonunda ölüyor. Telefonunuzun bataryası her geçen gün biraz daha yaşlanır. Telefonunuzu almanızın üzerinden birkaç yıl geçmişse muhtemelen telefonunuzun şarj olma sürecinin artık ilk günkünden çok daha farklı olduğunu fark etmişsinizdir. Ne yazık ki ölmüş bir batarya için başvurulabilecek pek yöntem yoktur.

Exit mobile version