Telefon Meşgul Olmadığı Halde Meşgul Çalıyor, Çözümü Nedir?

Telefon meşgul olmadığı halde meşgul çalıyor, ne yapmalıyım diye düşünüyorsanız bu rehberle sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Telefon Meşgul Olmadığı Halde Meşgul Çalıyor

Telefon meşgul olmadığı halde meşgul çalıyor ise muhtemelen sorunun neden ortaya çıktığını merak ediyorsunuzdur.

Bu rehberde sizi sorundan kurtaracak çözüm yollarının bir listesini göreceksiniz. Bunları uyguladığınızda telefonun meşgul çalma sorunu son bulacaktır ama buna geçmeden önce gelin, bir telefonun meşgul çalmasının temel nedenlerini öğrenelim.

Telefon Neden Meşgul Çalar?

Telefonun neden meşgul çaldığını öğrenmek, bu tür sorunları anlamada büyük öneme sahiptir. Aradığınız numaranın meşgul çalmasının temel nedenleri arasında şunlar vardır:

Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için bütün bunları göz önünde bulundurarak bir çözüm yolu izlemek gerekir.

Telefon Meşgul Olmadığı Halde Meşgul Çalıyor, Nasıl Düzeltilir?

Telefonun meşgul çalma sorununu ortadan kaldırmanın yolları bu şekildedir. Bu çözüm yollarının nasıl uygulanacağını aşağıdan detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

Sinyali Kontrol Etme

Birisi sizi ararken siz telefonu kullanmasanız bile meşgul çalmasının en yaygın nedeni, sinyal alamamanızdır. Teknik bir sorun söz konusu ise bir süre boyunca gelen aramalar meşgule düşebilir.

Uçak Modunu Etkinleştirip Devre Dışı Bırakma

Bu sorun ile karşılaşmanız hâlinde yapmanız gerekenlerden biri de uçak modunu etkinleştirip yeniden devre dışı bırakmaktır. Uçak modu tüm hizmetleri devre dışı bırakma görevi üstlenir. Mesajlaşma, arama ve mobil veri de dahil olmak üzere birçok servisle ilgili sorunu onları devre dışı bırakıp yeniden kullanılabilir hâle getirerek düzeltebilirsiniz.

Uçak modunu etkinleştirmek için ekranı aşağı kaydırın. Bir uçak simgesi göreceksiniz. Bunun üzerine basıp 5-10 saniye bekleyin. Daha sonra aynı simgeye yeniden basarak uçak modunu devre dışı bırakın.

Arama Yönlendirmeyi Kapatma

Arama yönlendirme, kullanıcı tarafından etkinleştirilebilen özelliklerden biridir. Size gelen aramaları yönlendiriyorsanız sorun muhtemelen bundan kaynaklıdır. Arama yönlendirmeyi kapattığınızda sorun da düzelecektir.

Engellenen Numaraları Kontrol Etme

Sizi aramaya çalışan kişinin numarasını yanlışlıkla engellemiş de olabilirsiniz. iPhone kullanıyorsanız “Ayarlar > Telefon > Engellenen Kişiler”, Android kullanıyorsanız telefon uygulamasını açıp üç noktanın üzerine basın. Ayarları seçip “Engellenen numaralar” seçeneğine dokunun. Hangi numaranın engelini kaldırmak istiyorsanız onun yanındaki “X” simgesine basın.

SIM Kartını Çıkarıp Yeniden Takma

Engellenen numaraların arasında eğer kişinin numarasını göremiyorsanız SIM kartını çıkarıp yeniden takmayı deneyebilirsiniz. Kartı çıkarırken giriş yerinde kir ve toz olmamasına dikkat edin. Temiz olmadığını düşünüyorsanız telefonu kapatıp bu kısmı temizleyebilirsiniz.

Exit mobile version