Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Telefon kılıfı nasıl temizlenir sorusunun yanıtını merak mı ediyorsunuz? Bu rehberle kılıfa göre temizlik yöntemlerini öğrenin.

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir

Telefon kılıfı nasıl temizlenir sorusu temizlik ve hijyen konusuna büyük önem veren akıllı telefon kullanıcılarının cevap aradığı sorulardan biridir.

Herhangi bir telefon kullanıcısı, kılıfının kirli olmadığını düşünebilir. Görünüşte kirli olduğuna dair herhangi bir belirti de olmayabilir ama gün içinde telefonu hiç kullanmasanız bile sadece durduğu yerde mikropları üzerinde toplayabilir. Bu nedenle her zaman kılıfınızı temiz tutmalısınız.

Aşağıda yer alan rehberi inceleyebilir, kendi telefon kılıfınıza göre nasıl bir temizlik yöntemi uygulayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Hangi Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Her kılıf aynı malzeme ile üretilmez. Bazılarında plastik bazılarında ahşap tercih edilir. Hangi kılıfı kullandığınıza bağlı olarak kılıf temizleme yöntemi de değişiklik gösterir. Aşağıda hangi kılıfı kullanıyorsanız ona göre temizlik yöntemi bulabilirsiniz.

Plastik Kılıf Temizleme

Plastik kılıflar diğer akıllı telefon kılıfı malzemelerine göre daha dayanıklıdır. Bu kılıfı da bulaşık deterjanı gibi malzemelerle de temizleyebileceğiniz anlamına geliyor. Kılıfı yıkadıktan sonra 5 ya da 7 gün aralıkla dezenfektan mendil kullanarak silmeyi unutmayın.

Ahşap Kılıf Temizleme

Söz konusu ahşap olduğunda her sıvı kullanılamıyor. Bu nedenle sirkeli temizlik solüsyonu hazırlamanız önerilir ama bunu kullanırken de çok dikkatli olmalısınız. Temizlik bittikten sonra nemi almak için kâğıt havlu alıp yine aynı şekilde kuruması için bırakın.

Deri Kılıf Temizleme

Deri kılıf, çoğu akıllı telefon kullanıcısı için tam anlamıyla kâbustur. Güneş ışığına, ısıya, neme karşı çok hassastır. Söz konusu kılıflara bir kez leke bulaştıktan sonra o lekeyi gidermek için uygulanabilecek kolay bir çözüm yolu yoktur.

Kullandığınız temizlik yöntemi ne olursa olsun, kılıfınız biraz renk değiştirebilir. Bununla birlikte kılıfta solma ve parlaklığını kaybetme gibi durumlar olabilir.

Bunu göz önünde bulundurarak el sabunu ile ılık suyu bir kapta karıştırın, bezi suya batırın ve çok az nem kalana kadar bezi sıkın. Son olarak nemli bezle kılıfı silin. Kılıfı kuru bir bez kullanarak kurulayabilirsiniz.

Exit mobile version