Telefon İnterneti Bilgisayara Nasıl Bağlanır?

Telefon interneti bilgisayara nasıl bağlanır? İşte telefonunuzun internetini bilgisayarda kullanabilmeniz için uygulamanız gerekenler!

Telefon interneti bilgisayara nasıl bağlanır sorusu, ev internetinin olmadığı zamanlarda sık sık sorulan soruların başında geliyor. GSM operatörü tarafından telefonunuza sağlanan interneti bilgisayarınız ile paylaşabilmeniz mümkün. Üstelik bu işlemi çok pratik bir şekilde uygulayabilirsiniz.

İnternet sayesinde bir konu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilir, çevrim içi tabanlı bir video oyununda diğer insanlar ile birlikte mücadele edebilirsiniz. Ayrıca oyun oynayarak para kazanma yolları da bulunuyor. Yani internet sayesinde oyun oynarken para kazanabilmeniz de mümkün.

Bazen çeşitli nedenlerden ötürü internet bağlantısı kesilebiliyor. Böyle zamanlarda internetsiz kalmamak için uygulayabileceğiniz bir yöntem mevcut. Akıllı telefonunuzu bir modeme dönüştürebilir ve böylelikle bilgisayarınız üzerinden internette zaman geçirmeye devam edebilirsiniz.

GSM operatörü tarafından akıllı telefonunuza sağlanan interneti dizüstü bilgisayarınız ile çok pratik bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bu işlemi masaüstü bilgisayarınızla da yapabilmek için Wi-Fi adaptörüne ihtiyacınız var. Wi-Fi adaptörü, masaüstü bilgisayarınızın kablosuz internet yani Wi-Fi ağlarına bağlanabilmesini sağlar.

Telefon İnterneti Bilgisayara Nasıl Bağlanır?

Telefon İnterneti Bilgisayara Nasıl Bağlanır-1

Akıllı telefonunuzda bulunan interneti bilgisayarınız ile paylaşabilmek için ilk önce cihazınız üzerinden ayarlara girin. Ayarlar sayfasında bulunan “Kablosuz bağlantı ve ağlar” bölümünü açın. Bu sayfada bağlanabileceğiniz kablosuz ağların yer aldığı Wi-Fi kategorisi dahil pek çok kategori ile karşılaşacaksınız.

Telefonunuzun internetini paylaşmak için “Kablosuz bağlantı ve ağlar” bölümünde yer alan kategoriler arasından “Mobil ağ” kategorisine girmeniz gerekiyor. Açılan sayfa üzerinden mobil internetiniz ile ilgili çeşitli ayarlara erişebilirsiniz. Bu sayfa üzerinden mobil veriyi yani GSM operatörü tarafından sağlanan interneti aktif hâle getirin.

Mobil veriyi etkinleştirdikten sonra bir önceki kategoriye dönün. Bir sonraki aşamada “Bağlantı paylaşımı ve mobil ortak erişim noktası” yazısına dokunun ve ardından “Mobil Wi-Fi ortak erişim noktası” kategorisini açın.

Açılan sayfa üzerinden “Ortak erişim noktasını yapılandır” yazısına dokunun. Oluşturacağınız kablosuz ağ için isim ve parola belirlemelisiniz. Parola oluşturmak, kablosuz ağınıza diğer insanların girememesini sağlar.

Söz konusu sebepten ötürü kablosuz ağınıza mutlaka şifre belirlemelisiniz. Bu işlemin ardından özelliği etkinleştirin. Adımlarda yer alan kategori ve menü isimleri, telefondan telefona değişkenlik gösterebilir.

Exit mobile version