Telefon Ekran Sararması Sorununun Çözümü Nedir?

Telefon ekran sararması sorunu ile karşılaşanlar için bunun neden olabileceğini ve nasıl düzeltileceğini detaylı bir şekilde açıkladık.

iPhone, LG, Huawei telefonlarda ekran sararması sorunu nasıl düzeltilir? Bu soru, sarı ekran sorunu ile karşılaşan akıllı telefon kullanıcıları tarafından soruluyor. Siz de bu sorunu yaşıyor ve birkaç gün öncesine kadar normal görünen ekranınızın birden sarıya dönmesinin nasıl çözüleceğini merak ediyorsanız doğru yere geldiniz.

Bu yazının sonunda telefonun ekranın neden sarı olduğunu ve bu sorundan nasıl kurtulacağını, bunun için neler yapabileceğinizi öğreneceksiniz.

Telefon Ekran Sararması Sorunu İçin Çözüm Yolları

Telefon Ekran Sararması Sorunu İçin Çözüm Yolları

1. True Tone’u Kapatma

iPhone model kullanıyorsanız sorunun kaynağında True Tone olabilir. Bu özellik, iPhone’un renginin ve parlaklığının odanın durumuna bağlı olarak değişmesine neden olur. Ekranın nasıl görüneceğine çok fazla etkisi olmasa da ekranınızın aşırı bir şekilde sarı görünmesine neden olması ihtimaller dahilindedir.

True Tone’un açık olup olmadığını kontrol etmek için ayarlara girin. Ekran ve Parlaklık seçeneklerinden True Tone’u bulun. Bu seçenek eğer etkinse devre dışı bırakın.

2. Gece Modunu Devre Dışı Bırakma

Gece modunun adlandırması cihazdan cihaza değişebilir. Örneğin bu mod iPhone’da Night Shift olarak bilinir. iPhone kullanıyorsanız ayarlara girip “Ekran ve Parlaklık” seçeneklerinden Night Shift’i bulup üzerine basın. Bu bölümden iPhone’da gece modunu kapatabilirsiniz.

Gece modu, belirli saatlerde ekranın daha sıcak renklere sahip olmasını sağlar. Sabah olduğunda ise ekran ayarları normale döner.

iPhone kullanıcısı olarak eğer kısa bir yol isterseniz Denetim Merkezi’ni açıp parlaklık simgesine basabilir, daha sonra Night Shift’i etkinse devre dışı bırakabilirsiniz.

Sorunu eğer telefonda değil Windows vb. işletim sistemine sahip bilgisayarda yaşıyorsanız gece modunun açık olup olmadığını kontrol edin.

3. İşletim Sistemini Güncelleme

Telefon ekranının sarı olmasının başka bir sebebi de yazılım hatası olabilir. iOS ya da Android’i güncel tutarsanız bu tür yazılım hatalarından güncelleme kullanıcılara sunulur sunulmaz kurtulabilirsiniz.

4. Uygulamaları Kontrol Etme

Bazı uygulamalar, geceleri gözlerinizin daha az yorulmasını sağlamak için telefonunuzda sıcak renklere ağırlık verebilir. Gece modu uygulamalarından birini kullanıyorsanız sorunun bunlardan kaynaklı olabileceği ihtimalini göz ardı etmeyin.

5. Telefonu Teknik Servise Gönderme

Yukarıdaki tüm yöntemleri denemenize rağmen ekranınız hâlâ sarı ise sorun donanım kaynaklı olabilir. Bu durumda telefonunuzu teknik servise ya da bu konuda uzman olan kişilere götürebilirsiniz.

Sorun ekranın değil de telefon kılıfının sararması ise daha önce uygulanabilecek yöntemleri listelemiştik. Dilerseniz bu yöntemlerle kılıfı eski hâline getirebilirsiniz.

Exit mobile version