Teknoloji Şirketlerinin Hisseleri Aşağı Doğru Yuvarlanabilir

Eğitim ve Öğretimde “Akıl” Devrimi

Sadece bir yıl içerisinde teknoloji şirketlerinin hisseleri çok ciddi oranda değişti. Özellikle bazı firmalar çok daha büyük kazançlar elde etti.

Pandemi süreci ile birlikte, dünya genel olarak zorlu bir dönemden geçse bile yine de bazı firmalar şanslı diyebileceğimiz kategoride yer aldı. Sadece Amazon firması bile bu süreç içerisinde servetine servet kattı diyebiliriz. Jeff Bezos serveti ile alakalı yapılan açıklamalara göre, yaklaşık olarak 20 milyar dolar civarında ek kar elde ettiği söyleniyor.

Bu tür kazançlar elde eden elbette sadece Jeff Bezos olmadı. Aynı zamanda Elon Musk ve diğer bazı teknolojik titanları önemli ölçüde gelir elde etti. Bunların büyük çoğunluğu şirketlerin hisselerinden kaynaklanıyor.

Teknoloji şirketlerinin hisseleri için iki önemli senaryo

Şu anda Tesla firmasının hisseleri gerçekten de oldukça iyi bir seviyede. Elon Musk, tam da bu nedenden dolayı dünyanın en zenginleri arasına girmeyi başarıyor. Öte yandan Bill Gates yine en çok gelir elde eden teknoloji devlerinden birisi.

teknoloji şirketlerinin hisseleri

Onların bu gelirleri pandemi sonrasında ciddi bir düşüş yaşayabilir. Bazıları pandemi nedeniyle insanların daha farklı kaynaklara yatırım yapmak istediğini söylüyor. Ancak Tesla hisseleri 500 dolar seviyelerinde dolaşırken önemli bir düşüş beklentisi yaşanmıyor.

Diğer taraftan Amazon ve Microsoft gibi firmaların hisselerinde de önemli bir artış yaşandı. Ancak pandemi sonrasında insanlar daha farklı alanlara yatırım yaparak bu şirketlerin hisse değerlerini düşürebilir. 

Önümüzdeki aylarda hangi firmaların daha uzun süre ayakta kalabileceğini rahatlıkla görebiliriz. Sizce de pandemi sonrasında teknoloji şirketlerinin gelirlerinde ciddi bir düşüş yaşanır mı?

Exit mobile version