Tek Tweette Fotoğraf ve Video Paylaşılabilecek

Tek tweette fotoğraf ve video paylaşmak mümkün hâle geliyor. Yeni özellik ile ilgili görüntü, Twitter tarafından doğrulandı.

Tek Tweette Fotoğraf ve Video Paylaşılabilecek

Twitter, tek tweette fotoğraf ve video paylaşılmasını sağlamak için çalışmalara başladı. Kullanıcılar bu zamana kadar tek bir tweette sadece fotoğraf ya da video yayımlayabiliyordu. Bir diğer deyişle fotoğraf ile videoya aynı tweette yer vermek mümkün değildi.

Twitter tarafından alınan yeni bir karara göre her iki formata da tek bir tweette yer vermek mümkün olacak. Şirketten bunu test ettiği ile ilgili söylentilere olumlu cevap geldi. Bununla birlikte bazı kullanıcıların kısa bir süreliğine de olsa kullanabileceğini söyledi.

Platform tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İnsanların format fark etmeksizin dört adede kadar medya ögesini tek bir tweette toplamasına olanak tanıyan bir özelliği sınırlı bir süreliğine belirli hesaplarda kullanılabilecek şekilde test ediyoruz.”

İnsanların Twitter’da giderek daha çok görsel ağırlıklı sohbet ettiğini belirten Twitter, kullanıcıların sohbetleri daha iyi hâle getirmek için GIF, video ve fotoğraflara başvurduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

Yeni özelliğin getireceği avantaja değinen sosyal medya platformu, yeni özelliğin insanların kendilerini 280 karakterin çok daha ötesinde yaratıcı bir şekilde ifade etmesini sağlayacağını söyledi.

Tek Tweette Fotoğraf ve Video Ne Zaman Paylaşılabilecek?

Sosyal medya platformu, bunun ne zaman mümkün hâle geleceğini belirtmedi fakat test sırasında Twitter kullanıcılarının çok küçük bir kısmının yeni özelliği geçici süreliğine de olsa kullanabileceğini ifade etti.

Özellik ile ilgili ilk görüntüler, Alessandro Paluzzi’nin Twitter hesabı üzerinden paylaşılmıştı. Bu görsele göre kullanıcılar tek bir tweette dilediği gibi video ve fotoğraf paylaşabiliyor ancak medya ögelerinin toplam sayısının 4’ü geçmemesi gerekiyor.

Bu özellik, kullanıcıların paylaşımlarınızla daha çok etkileşim kurması açısından oldukça önemli fakat onlara hoş geldin mesajı göndererek değerli hissetmelerini sağlamak da kötü bir fikir sayılmaz. Bunun için Twitter otomatik mesaj gönderme rehberine göz atabilirsiniz.

Exit mobile version