Sürükleyici ve Tek Mekanda Geçen Filmler

Tek mekanda geçen filmler arayışında mısınız? Bu tür filmler arasından sadece en başarılılarını bir araya getirdik.

Tek mekanda geçen filmler, harika bir film ortaya koymanın yolunun sadece inanılmaz bir manzaradan geçmediğini kanıtlıyor. Aslına bakacak olursanız sinemanın en büyük başyapıtları küçük bir alanda geçen yapımlardan oluşuyor.

Bir oda ya da evin tamamı gibi sadece tek bir yerde geçen filmler genellikle dram, gizem ya da gerilim ve korku türüne sahip oluyor. Bu gibi tek yerde geçen filmlerin bir kısmı da yeterince bütçe olmamasından ötürü alan bakımından kısıtlı tutuluyor.

Başında da vurguladığımız üzere bir filmin dünyanın en çok izlenen ve beğenilen filmlerden biri olmasının mekânla çok önemli bir ilişkisi bulunmuyor. Mekan ne kadar kısıtlı tutulursa karakterlere, olaya ve alt metne de o kadar iyi odaklanılabilir.

Tabii ki her tek yerde geçen film de başarılı olamıyor. Kaldı ki herkesin film izlemeye ayırabileceği sonsuz bir zamanı yok. Siz de zamanınızı sadece iyi filmlere ayırmak istiyorsanız aşağıdaki önerilerimize göz atabilirsiniz.

Tek Mekanda Geçen Filmler Listesi

Panic Room

1. Panic Room

Bir anne ve onun kızı, eve izinsizce giren insanlardan korunmak için sığınak olarak yapılan panik odasına sığınır. Evin hemen hemen her köşesinde kamera vardır. Bu sayede panik odasında evin her tarafı gözetlenebiliyor.

2. Coherence

2013 yapımı bir film olan Paralel Evren ya da Coherence sadece tek bir evde geçiyor. Bilim kurgu ve gerilim türünün en iyi örneklerinden biri olan Coherence, bir grup arkadaşının yemek yemek ve sohbet etmek için bir araya geldiği bir akşamda kuyruklu yıldızın geçmesi ile yaşanan tuhaf olayları işliyor.

3. Green Room

Bir rock grubu, neo-Nazilerin çok sık geldiği bir mekanda konser verir. Grubun üyeleri, neo-Nazilerin genç bir kızı öldürdüğünü görür. Bunun sonucunda ise grubun tamamı neo-Nazilerin hedefi hâline gelir.

4. Ex Machina

Ex Machina, çalıştığı iş yerinde tatile çıkma fırsatı elde eden bir personelin aslında Turing testi için görevlendirilmesi ile başlayan karmaşık olayları ele alıyor.

Patronu, tatil hakkı kazandığını düşünen personelden yapay zeka ile yetenek kazandırılan robot ile konuşmasını, ona sorular sormasını ve böylece onu test etmesini istiyor ancak ilerleyen günlerde elektrik kesintileri yaşanmaya başlar ve personel beklenmedik tepkilerle karşılaşır.

5. Source Code

Bir treni havaya uçurmak isteyen bombacının kim olduğunu ortaya çıkarmak için gizli bir göreve atanan asker, geliştirilen teknoloji sayesinde henüz gerçekleşmemiş olayı önceden görmesi için Sean adlı bir yolcunun yerine geçirilir.

6. ARQ

Kısır döngü filmlerini sever misiniz? ARQ, enerji kaynağını evini basan silahlı haydutlardan korumakla yükümlü bir kişinin sıkışıp kaldığı döngüden kurtulma mücadelesini merkezine alıyor.

7. Triangle

Triangle, başlangıçta çocuğunu azarlayan ancak daha sonra beklenmedik şekilde arkadaşları ile yat gezisine çıkan bir kadının başına gelen ilginç olayları ele alıyor. Kısır döngü filmlerini seviyorsanız kesinlikle göz atmalısınız fakat filmin herkese yönelik bir film olmadığını, şiddet içerikli filmleri izlemek istemeyenlerin göz atmaması gerektiğini ayrıca belirtmek gerekiyor.

Triangle, ters köşe yapan filmlerden biridir. Siz de ters köşe filmler seviyorsanız bunun için bir liste hazırlamıştık. Dilerseniz bu listemize de göz atabilirsiniz.

8. Saw

Saw veya Testere, bir sabah uyandığında zincirlenmiş bir şekilde uyanan iki kişinin merkezinde ilerliyor. İkilinin bulunduğu yerden kurtulmak için bulmacaları çözmesi gerekiyor.

9. Çöküş

2004 yapımı Çöküş adlı film, Adolf Hitler’in son günlerini ve Almanya’nın teslim oluşunu tek bir mekanda ele alan oldukça başarılı bir filmdir. Karakterlerin nasıl hislere sahip olduğunu bu tür yapımlarda çok iyi bir şekilde aktarmak gerekiyor. Çöküş de tam olarak bunu başarıyor.

10. Cyberbully

2015 yapımı Cyberbully, başrol olarak Maisie Williams’ın yer aldığı, tek bir odada geçen bir filmdir. Film, Casey adlı bir genç kızın uğradığı siber zorbalığı konu alıyor.

Exit mobile version