TEDAŞ Veri İhlali Bildirdi: Yüzlerce Kullanıcının Verisi Ele Geçirildi!

TEDAŞ veri ihlali sonrasında yüzlerce kullanıcının e-posta adresinden telefon numarasına kadar bilgilerinin ele geçirildiği bildirildi.

TEDAŞ veri ihlali ile gündeme geldi. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), KVKK’ya (Kişisel Verileri Koruma Kurumu) veri sızıntısı bildirisinde bulundu. Bildiride yaşanan veri sızıntısından toplamda kaç kullanıcının etkilendiği de dahil olmak üzere yaşanan olay ile ilgili bütün detaylara yer verildi.

Bildiriye göre yaşanan bu veri ihlalinden yüzlerce kullanıcı etkilendi. TEDAŞ tarafından yapılan bildiride veri ihlalinden etkilenen kişi sayısının 208 bin olduğu bilgisine yer verildi.

TEDAŞ Veri İhlali Nasıl Meydana Geldi?

TEDAŞ Veri İhlali Nasıl Meydana Geldi?

TEDAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre veriler, veri sorumlusuna ait bir çalışanın kullanıcı adı ve şifresinin henüz nasıl gerçekleştirildiği bilinmeyen bir yöntem izlenerek ele geçirildi ve o kullanıcı hesabı ile sistemde kayıtlı olan diğer kullanıcı verilerinin bir e-posta adresine gönderilmesi ile sızdırıldı.

İhlal, Siber Güvenlik Operasyon Merkezi tarafından Dark Web üzerinde yapılan istihbarat çalışmaları sırasında tespit edildi. İhlalden etkilenen kişilerin arasında hem çalışanların hem de vatandaşların olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bilgileri ele geçirilen kişilerin toplanan bilgileri arasında şunlar yer alıyor:

TEDAŞ, ihlalden etkilenen kullanıcı sayısının 208 bin olduğunu bildirdi. Bu olayın arkasında olan kişilerin tespit edilmesi ve ihlal ile ilgili bilinmeyen bir detay olup olmadığı ile ilgili çalışmalar ise şu anda devam ediyor.

Bu olay ve bundan sonraki süreç ile ilgili TEDAŞ’tan ayrıyeten bir açıklama gelmedi.

Exit mobile version