TCL Stylus 5G Telefonunun Özellikleri ve Fiyatı

TCL, Stylus 5G telefonunun özellikleri ortaya çıktı. Bu özellikler arasında büyük bir 6.81 inç ekran, bir MediaTek 700 yongası ve bir microSD yuvası yer alıyor.

TCL Stylus 5G ile kalemli ilk telefonunu çıkarmaya hazırlanıyor. Birkaç yıl önce Motorola, kısa sürede şirketin en çok satan telefonlarından biri haline gelen yerleşik kalemli ilk telefonunu tanıttı. Ve şimdi TCL, 258 dolarlık TCL Stylus 5G ile düşük maliyetli bir Galaxy Note alternatifi yaratmaya yönelik ilk girişimiyle trendin üstüne çıkıyor.

İşte TCL Stylus 5G Akıllı Telefonunun Özellikleri

6.81 inçlik geniş bir FHD+ ekrana sahip olan TCL Stylus 5G, çizim yapmak, not almak veya sadece video izlemek gibi şeyler için yeterli alan sağlar. Diğer TCL telefonlarına benzer şekilde, telefonda mavi ışık filtresi ve şirketin hem filmlerde hem de oyunlarda kontrast ve renk doygunluğu gibi şeyleri iyileştirmek için SDR içeriğini HDR’ye yükseltebilen NXTVISION teknolojisi için destek bulunuyor.

Diğer özellikler arasında 4.000 mAh pil, sekiz çekirdekli Mediatek Dimensity 700 yongası, 4 GB RAM ve 128 GB depolama yer alıyor. Neyse ki, birçok premium akıllı telefonun aksine Stylus 5G, genişletilebilir depolama için bir microSD kart yuvası ve kablolu ses için 3,5 mm jak ile birlikte geliyor. Kameralar, arkada 50MP ana sensör, 5MP ultra geniş lens, 2MP derinlik sensörü ve hatta 2MP makro kamera içerir. Bu arada ön tarafta 13 MP’lik bir özçekim kamerası var.

TCL’in İlk Kalemli Telefonu

Kaleme gelince, tıpkı bir Galaxy Note’da (veya daha yakın zamanda Galaxy S22 Ultra’da) olduğu gibi, Stylus 5G, önceden yüklenmiş bir dizi ekran kalemi uygulamasıyla birlikte kalemi için yerleşik bir depolama yuvasına sahiptir. Önce telefonunuzun kilidini açmanıza gerek kalmadan not almaya başlamanızı sağlayan Samsung’un Ekran Kapalı notuna benzer bir özellik yer alır. Ekran görüntülerini almak ve özel GIF’ler oluşturmak için özel kısayollar da vardır. MyScript ile yapılan ortaklık sayesinde, telefon ayrıca el yazısı notları veya formülleri metne dönüştürmenize olanak tanıyan Nebo ve MyScript Calculator uygulamaları için ücretsiz aboneliklerle birlikte gelir.

Ne yazık ki, Stylus 5G, daha pahalı alternatiflerde elde ettiğiniz bazı gelişmiş işlevlerden yoksundur. Telefonun kalemi pasif bir ekran kalemidir. Bu nedenle uzak kamera deklanşörü veya sunum aracı olarak kullanılamaz. Adında 5G olmasına rağmen telefon yalnızca 6Ghz 5G altı destekler. Bununla birlikte, TCL, Stylus 5G’nin Moto Stylus 5G gibi benzer fiyatlı rakiplerinden yüzde 30 daha az gecikmeye sahip olduğunu iddia ediyor. Sonunda, belki de telefonla ilgili en büyük endişe, sınırlı yazılım desteğidir. Çünkü TCL yalnızca bir büyük Android işletim sistemi güncellemesi ve yalnızca iki yıllık güvenlik yamaları vaat ediyor.

Ancak, yerleşik kalemli süper uygun fiyatlı bir telefon arıyorsanız, Motorola dışında bir şirketin TCL Stylus 5G ile pazarı test ettiğini görmek güzel.

Exit mobile version