TBMM Bilgisayar ve Tabletlerden Vergi Alınmamasını Oylayacak

TBMM bilgisayar ve tabletlerden

Gelen son bilgilere göre TBMM bilgisayar ve tabletlerden vergi alınmaması konusunu tartışacak. Kararın ne olacağı henüz bilinmiyor.

Televizyon, bilgisayar ve tabletlerden KDV alınmaması tüm vatandaşların isteyebileceği konular arasında yer alıyor. CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık tarafından yapılan bir teklif, teknolojik aletlerle ilgili tüm vergilerin kaldırılması yönündeydi. Elbette bu isteğin önemli bir nedeni bulunuyor.

TBMM bilgisayar ve tablet KDV oranı için karar verecek

Koronavirüs nedeniyle okullar uzaktan eğitime devam ediyor ve bu durum daha ne kadar devam edecek henüz belli değil. Mevcut süreç içerisinde alım gücü daha da azalan vatandaşlar, teknolojik ürünler alırken zorlanabiliyor.

Özellikle de ailelerin yükü tahmin edilenden çok daha fazla artış gösterdi. Çocukların uzaktan eğitim ihtiyaçları için tablet ve bilgisayar almaları şart. Ancak KDV ve diğer vergilendirmelerin çok yüksek oranlarda olması işleri daha da zorlaştırıyor. Mecliste yapılan bir teklif ile birlikte 2021 yılının ortalarına kadar teknolojik ürünlerden KDV alınmamasını içeriyor.

Biraz daha eşit uzaktan eğitim imkanı isteyen aileler için bu karar can suyu niteliğinde olabilir. Ancak henüz onaylanmayan bu talep, bakalım mecliste nasıl karşılanacak.

Exit mobile version