Tasarım ve İnovasyon Harikası 13 Ürün

Teknoloji trendleri gerek performans gerekse tasarım odağında hızla ilerlemeye devam ediyor. Bizler de bu kapsamdaki yazımızda sizlerle son dönemin tasarım yönünden en çok ilgi çeken inovasyonlarını paylaşacağız. Çünkü hepimiz, satın aldığımız cihazın en iyisi olmasını isteriz. Sadece teknolojik yenilikleri yönünden değil, görünüm ve tasarım anlamında da en iyisi olmasını… Sözü daha fazla uzatmadan sizi son dönemin öne çıkan inovasyonları ile baş başa bırakıyoruz. Tasarım ve inovasyon, bu kavramların birleşimini ve harika sonuçları bu listede göreceğiz.

1- Caviar Cyberphone Tesla Cybertruck iPhone 11 Pro

Eminiz ki daha önce böyle bir iPhone 11 Pro tasarımı görmemişsinizdir. Tesla’nın yeni CyberTruck’ından ilham alınarak geliştiren bu iPhone tasarımı, tıpkı onun gibi keskin çizgilere ve renklere sahip. Fakat bu benzerlik sadece görüntü tarafında değil, sağlamlık noktasında da karşımıza çıkıyor. Telefonun gövdesi titanyumla kaplı hatta ekranı bile. Telefonu kullanmanız gerektiğinde titanyum plakayı basit bir şekilde katlamanız yeterli oluyor. Farklı depolama seçeneklerine sahip bu iPhone 11 Pro modelini taşırken insan kendini Elon Musk gibi hissetmez mi sizce?

2- GRIS Design OP-S Conceptual Akıllı Telefon

GRIS Design OP-S Conceptual akıllı telefon, yeni çağın sofistike müzisyenleri için geliştirildi. Eğer bir müzisyenseniz, ilham size nerede gelecek bilemezseniz ve o doğru anda yeteneklerinizi aktarıp kayıt altına almak isteyeceğiniz bir platforma ihtiyaç duyarsanız. Bu akıllı telefonun görevi işte tam da bu… Taşınabilir bir prodüksiyon stüdyosu gibi çalışan telefonun kızaklı yapısını kaydırdığınız zaman bir klavye ve müzik prodüksiyon arayüzüne erişebiliyorsunuz. Oldukça başarılı mikrofonları ve 32bit DAC desteğine sahip müzik giriş/çıkış işlemcisi sayesinde hem ses alma hem de ses üretme noktasında kaliteden ödün vermeden başarılı işler ortaya çıkarabilirsiniz.

3- Atmoph Window 2 Akıllı Duvar Sahnesi

Penceresiz bir odada çok uzun saatler geçiriyorsanız ya da pencerenizden gördüğünüz manzara hoşunuza gitmiyorsa üzülmeyin, çünkü Atmoph Windows 2 tam da size göre… Duvarınıza tıpkı bir pencere gibi asabildiğiniz bu ekranlı çerçeve tasarımı sayesinde istediğiniz görüntüyü odanıza getirebilirsiniz. İçerisinde yer alan 1000 farklı görüntüye ilaveten istediğiniz videoları ya da resimleri sabit ve değişken şekilde oynatabilirsiniz. O anki modunuza ve ne görmek istediğinize göre bu akıllı ekranı düzenleyin, istediğiniz manzara daima sizinle olsun.

4- Sisyphus Industries Kinetik Sanat Mobilyaları (Masa)

Sisyphus Industries tarafından geliştirilen sanatsal mobilyalar, son teknoloji esas alınarak geliştirildi. Geleneksel oturma odalarında yer alan orta sehpalardan oldukça farklı olarak bu masada beyaz ışık üretebilen LED’ler mevcuttur. Böylece başka herhangi bir ışık kaynağına ihtiyacınız olmadan odanızda özel bir ambiyans yakalayabilirsiniz. Ayrıca masanın üst kısmındaki çerçevenin içinde bulunan metal top, kumun içerisinde sessizce yuvarlanarak eşsiz sanat tablolarını aratmayan görseller ortaya çıkarıyor. Etkileyici değil mi?

5- POLYGON Light Manyetik Aydınlatmalı Kaplamalar

Bu ilginç kaplama malzemesi, arka yüzeyinde yer alan çivi yuvalarıyla ya da yapışkan kısımlarıyla istenilen yüzeye tutturulabiliyor. Fakat standart duvar kaplamalarından farklı olarak dokunmaya duyarlı yüzeyi sayesinde kaydırma hareketi algılıyor. Sadece kaydırma işlemiyle kaplamaların ortamı ışıklandırmasını sağlayabilirsiniz ve aynı yöntemle bunu kapatabilirsiniz. Çokgen geometrisindeki kaplamamaların her biri birbirinden bağımsız çalışıyor olsa da köşelerindeki manyetik temas noktaları sayesinde birleştirilerek tek bir bütün obje halinde kullanılabilir. Son olarak düşük enerji tüketimi sayesinde 50 bin saatten fazla kullanım ömrü sunuyor.

6- Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport Kablosuz Kulaklık

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport kablosuz kulaklıklar, antrenman yapmayı seven kişiler için tasarlandı. Bu kulaklıkları yağmur altında güvenle kullanabilirsiniz. Ayrıca sıkı bir antrenman sırasında oluşabilecek terlemeye karşı tam koruma sağlıyor. Böylelikle ister yağmurda koşuya çıkmak olsun, isterse fazla ter atmanızı gerektiren diğer antrenmanlar, kulaklıklarınız sizi asla yarı yolda bırakmıyor. Tek seferde 7 saate varan kullanım süresi ve şarj kutusunda 3,5 kez dolum yapılabilmesi sayesinde medya oynatma süresi 30 saati buluyor. Oldukça şık tasarımı ve iki renk seçeneğiyle sporcu kulaklıkları arasında kesinlikle öne çıkıyor.

7- Roland Aerophone GO Dijital Nefesli Enstrüman

Bu dijital nefesli çalgı, kalabalık ortamlarda ya da ses izolasyonunun iyi olmadığı mekânlarda kimseyi rahatsız etmeden müzik çalabilmeniz için geliştirildi. Üzerindeki dahili hoparlörleri kullanarak ton alabildiğiniz gibi, kulaklık girişini kullanarak yalnızca sizin duyabileceğiniz tonları da elde edebiliyorsunuz. Aynı anda 6 farklı Roland Aerophone GO kullanıcısıyla etkileşimli olarak müzik yapabileceğiniz enstrüman, dilediğiniz yerde kimseyi rahatsız etmeden istediğinizi özgürce çalabileceğiniz müthiş bir platform vadediyor. Bu arada Türkiye’de satışta olduğunu da belirtelim.

8- Samsung Odyssey G9 Kavisli Oyuncu Monitörü

Oldukça fütüristik bir görüntüsü olan Samsung Odyssey G9 kavisli oyuncu monitörü, metalik beyaz rengine ek olarak ortada sonsuz bir küre çeklinde görünen yarım dairesiyle bütün dikkatleri üzerine çekiyor. QLED çözünürlük sunan monitör 240Hz ekran yenileme hızına sahip. Ayrıca insan gözünün görüş sınırlarına uygun 1000R ekran kavis değeri ile dikkat çekiyor. Böylece siz oyununuza odaklanırken ne yöne bakarsanız bakın, gerçekçilik duygusunu en üst noktada yaşayabiliyorsunuz.

10- Gingko Akıllı Akordeon Lamba

Gingko’nun akıllı akordeon lambası, şeklini aynı ismi taşıyan enstrümandan alıyor. Kapalı haldeyken iki adet altıgen ahşap plâka halinde görünün bu lamba, iki ucundan tutularak akordeon gibi açılabiliyor. Sıcak ışık tonlarının ve soğuk beyaz ışığın üretilebildiği bu akıllı lamba, dilerseniz 360 derece; yani tam daire şekline kadar da açılabiliyor. Ayrıca, kapaklarının manyetik olması sayesinde birden fazla lambayı birbirine bağlayabilir ve eş zamanlı yönetebilirsiniz. Gücünü, entegre lityum bataryasından alan bu akıllı lambayı bir USB kablosu aracılığıyla şarj edip kullanıyorsunuz.

11- Yves Béhar FORME Life Egzersiz Aynası

İnovatif boy aynası, spor egzersizleriniz için gereken her şeyi size evinizin konforunda fazlasıyla sunuyor. Teknolojik ayna içerisinde bir ağırlık/direnç sistemi mevcut ve arkasındaki gizlenmiş kolları kullanarak itme, çekme, ağırlık kaldırma gibi egzersizler yapılabiliyor. Bunun yanı sıra aynada giyilebilir cihazlarda olduğu gibi bir kalp atış sensörü ve ayak bileği için kayış da bulunuyor.

12- Rotafarm

Evinizin salonunda istediğinde sebzeleri yetiştirebildiğinizi, bunu mobilyalarınızla uyumlu küçük bir masaüstü çiftlikte ve hiç toprak kullanmadan yaptığınızı hayal edin. Rotafarm tarafından geliştirilen bu topraksız sera 1,5 metre büyüklüğünde olsa da dairesel yapısı sayesinde düz yüzey üstünde yalnızca 30 cm genişlikte bir alana ihtiyaç duyuyor. Manyetik yapısıyla yerçekimi etkilerinden arındırılmış dairesel ortamda topraksız olarak ektiğiniz sebzeler, tıpkı bir seradaki gibi uygun ışığa ve buhara maruz kalıyor. Her sebzenin kendi ihtiyacı kadar ışıktan faydalanabildiği bu tasarım, içerisindeki yerleşik rezervuar sistemi sayesinde bitkilerinizi ihtiyacı kadar su ve besinle buluşturuyor. Size de bu masaüstü serasını seyretmek ve olgunlaşan doğal sebzelerinizi tüketmek kalıyor.

13- Logitech Ergo K860 Klavye

Logitech Ergo K860 klavye, bilgisayar başında geçen uzun saatlerin ardından yorgun hissetmemeniz için tasarlandı. Klavyenin bölünmüş yapısı sizin duruşunuzu iyileştirmeyi ve ellerinize daha iyi destek sağlamayı amaçlıyor. Eğimli gövde yapısı, yazmaya ilk başladığınız anda geleneksel klavyelere göre farkını rahatlığıyla hissettiriyor. Mat tuş takımı ile bu klavye, oldukça yumuşak ve sessiz bir çalışma ortamı sunuyor. Tuş açılarından yapısına ve geometrisine kadar her şey yalnızca doğal insan fizyolojisi düşünülerek geliştirilmiş. K860 işinizde sizi yavaşlatan değil, aksine hızlandıran ve bu sırada rahat ettiren bir klavye kullanım deneyimi sunuyor.


 

Exit mobile version