Red Dot ve IF Design Award 2021’in Ödüllü Tasarımları 

Her yıl düzenlenen ve uzmanların değerlendirmesi ile birçok farklı kategoride en başarılı tasarımların ödüllendirildiği Red Dot Design Award ve IF Design Award’ın 2021 yılı ayağı tamamlandı. Her ikisi de dünyanın en büyük tasarım yarışmaları arasında.  

Pendemi nedeniyle ilk kez dijital ortamda değerlendirilen iF Design Award 2021’e 52 farklı ülkeden yaklaşık 10.000 başvuru yapıldı. iF Design Ödülleri’nde dünyanın birçok ülkesinden binlerce ürün katıldı. Marka ürün tasarımı, iletişim tasarımı, ambalaj tasarımı, iç mimari, profesyonel konsept ve hizmet tasarımı gibi kategorilerde yarışıyor. 

Fark yaratan ödüllü tasarımların buluştuğu Red Dot Design Award ve IF Design Award’da öne çıkan ürünler.

Red Dot Design Award 21 ise yenilikçi şirketleri ve konsept tasarımda uluslararası düzeyde kabul görmüş bir ödüldür. Her başvuru, tasarım uzmanlarından oluşan uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilir. 

 


Göz atmak isteyebilirsiniz; Epson’a İF Tasarım Ödülü


 

2021’de 50’yi aşkın ülkeden tasarımcılar ve üreticiler binlerce ürünle bu yarışmaya katıldı. Ürünleri inovasyon, işlevsellik, kalite, dayanıklılık ve ergonomi açılarından inceliyorlar. Çarpıcı ve fonksiyonel tasarımların ödüllendirildiği dev organizasyonlarda hangi ürünler öne çıktı? Detaylı analizler sonucunda tasarım alanındaki başarısı taçlandırılan en iyi ürünleri belirledik.  

 

Philips OLED 806  

Red Dot sahibi 2021 model OLED 806 kullanıcısına üstün performans ve birinci sınıf deneyim yaşatmak üzere tasarladı. Üstelik, görüntü kalitesi, 4 taraflı Ambilight teknolojisiyle birleşiyor. Böylece izleyicisine üstün seyir keyfi yaşatıyor. Ayrıca, TV’nin alt tarafındaki Ambilight aydınlatma isteğe göre kapanıyor. 

Açık ve koyu renkli iki farklı TV ayağı seçeneğiyle satılıyor. Ayrıca, siyah renkte İskoç Muirhead derisinden üretilen uzaktan kumanda yüksek kalite hissiyatı veriyor. 

 

Electrolux Well Q6, Q7, Q8  

iF Design Award 2021’e  Electrolux Well Q6, Q7, Q8 layık görüldü. Temizlik ortamına zahmetsiz bir yaklaşım getiriyor. Daha pratik bir temizlik deneyimini yaşamak isteyenler için ideal performans özelliklerini bir araya getiriyor. Aynı zamanda, dikey şarjlı süpürgeler daha zahmetsiz. Üstelik, beş kat filtreleme mekanizması, maksimum ses yalıtımı ve şık tasarımı ile göz dolduruyor.  

 

Porsche Design Acer Book RS  

Porsche Design Acer Book RS,  Red Dot: En İyinin En İyisi ödülünü almaya hak kazandı. Üst düzey teknoloji ve titizlikle üretilmiş bir dizüstü bilgisayar. Bununla birlikte, ufak ve tamamı metal karbon fiber kaplama dikkat çekiyor. Üstelik, hafifliğe, güce ve performansa değer verdikleri fazlasıyla belli oluyor. 

Tasarımdan sorumlu mühendisler her noktaya dikkat ediyorlar. Cihazın işlevlerini en iyi hale getirmek için kapakları tek parça menteşeyle bağlıyor. Böylece Porsche Design Acer Book RS, iş hayatındaki profesyoneller için hem şık hem de kullanışlı bir cihaz haline geldi. 

 

Samsung Galaxy Z Fold2 ve Galaxy Z Flip 

Benzersiz ve yenilikçi katlanabilir Samsung modelinin tasarımlarının başarısı IF Design Award ile taçlandırıldı. Cihazlar, Android deneyimini apayrı bir boyuta taşıyor. Ayrıca, kullanım kolaylığı ve mobilite anlamında da öne çıkıyor. Sonuç olarak başarılı teknoloji şirketinin IF tarafında toplamda 71 adet ödül kazandığını da belirtelim.  

 

BMW iX’in Dijital Lansmanı 

BMW Group’un #NEXTGen 2020 etkinliği deneyimli tasarım uzmanlarını etkiledi. Böylece Alman Tasarım Konseyi tarafından bir araya getirilen jüri, BMW Group’un yenilikçi sunum formatını iletişim disiplininde “iF Design Award 2021” kazananı olarak açıkladı.

Yarışmadaki en yüksek ödül olan “Altın Ödül”ü BMW iX sanal tasarım dünya galasında kazandı. Üstelik jüriye göre BMW Group’un yeni teknoloji amiral gemisi iletişimde yeni standartlar belirliyor. Ayrıca, BMW sayesinde dijital etkinliklerin seviye atladığına vurgu yaptı. 

 

Asus ROG Flow X13 

ASUS’un, gaming bilgisayarları ve aksesuarları, anakartları, grafik kartları ve ekranlarından oluşuyor. Bu sayede Red Dot 2021 ödüllerini kazandı. Böylece İnovasyon yönünü bir kez daha gösterdi. Asus ROG Flow X13, öne çıkan ödüllü ürünler arasındaydı. Sonuç olarak bu süper-oyuncu laptobu, çarpıcı tasarımı ve donanım özellikleri ile dikkat çekiyor.  

 

Epson EcoTank yazıcılar 

Epson, EcoTank yazıcılarıyla yaklaşık 7.800 aday arasından ‘En İyinin En İyisi’ Ürün Tasarımı Ödülü’nü kazandı. Ayrıca bu yıl Epson ürünlerinin tasarım kategorisinde art arda beşinci kez kazandığı bir sene oldu. 

 

ViewSonic ColorPro Profesyonel Monitör  

ViewSonic’in yaratıcı tasarımcılar için geliştirdiği ColorPro Profesyonel Monitör, 10.000 başvuru arasındaydı. Üstün minimalist tasarımı, özel ColorProTM Tekerleği ve ayrıca yerleşik ortam ışığı gibi benzersiz özelliklere sahip. Böylece 2021 iF Tasarım Ödülü’nü almaya layık oldu.

ColorPro Profesyonel Monitör, endüstri ve çok sayıda sertifika kuruluşu tarafından geniş çapta kabul görüyor. Ayrıca, Pantone Matching System (PMS) gereksinimlerini en üst düzey renk doğruluğuyla karşılıyor. Böylece, Pantone onaylı ve Fogra sertifikasına da sahip. 

 

Lenovo Yoga 9i 

Lenovo, Red Dot Tasarım Ödülleri’nde 25 ödül birden alırken öne çıkan cihazlardan biri de Yoga 9i oldu. Özellikle estetik ve işlevsellik açısından dikkat çeken model, aynı zamanda tasarımda adeta yeni standartları belirliyor. Yoga 9i, şık 2’si 1 arada metal bir kasada yenilikçi özelliklerle dolu. Ayrıca, 10. Nesil Intel Core işlemciler, yaratıcılığınızın ve üretkenliğinizin erişim alanlarını keşfetmenizi sağlıyor. Üstelik,15,6 UHD ekran Dolby Vision ile optimize ediliyor. Böylece, medya akışı, medya düzenleme ve daha fazlası için birinci sınıf görseller vadediyor.

 

 

XPG GAMMIX S70 PCIe Gen4 SSD 

Oyuncular, esporcular ve teknoloji meraklıları için hazır sistemler, bileşenler ve çevre birimleri üreten XPG, GAMMIX S70 PCIe Gen4 SSD ile 2021 Red Dot sahibi oldu. Bu sayede S70 sıralı okuma ve yazma konusunda saniyede 7400/MB ve 6400/MB’a varan hızlara ulaşabiliyor. Böylece, çoğu işlerde büyük avantaj sağlıyor.  

 

Siemens ceraLine  

Doğanın eşsiz estetiği ve yenilikçi teknolojisi ile üretilen seramik kapılı Siemens ceraLine buzdolapları, tasarım ödüllerinin ikisine birden layık görüldü. ceraLine buzdolapları ile mutfaklardaki estetik anlayışı yeniden tanımlanıyor. Üstelik seramik kapaklı buzdolabının Ceramic White ve Ceramic Dark olmak üzere iki model seçeneği var. Ayrıca Buzdolabına entegre hyperFresh özelliği ile meyve ve sebzeleri daha uzun süre taze tutuyor.Aynı zamanda, nem kontrolü sayesinde hyperFresh çekmecesinin nem düzeyini içindekilere göre ayarlanabiliyor.  

 

LG WashTower 

LG’nin dikey çamaşır makinesi, Red Dot sahibi sofistike tasarımlardan biriydi. Ynı zamanda CES İnovasyon Ödülü de kazanan WashTower, banyoda sınırlı alanda maksimum kullanım kolaylığı vadediyor. En yenilikçi teknolojilerle donatılan çamaşır makinesi, akıllı özellikleriyle de dikkat çekiyor.  

 

TP-Link Deco Voice X20

‘Ürün Tasarımı – Telekomünikasyon’ kategorisinde iF Design Award ödülünü TP-Link Deco Voice X20 kazandı. Yerleşik Alexa’ya sahip bir Mesh WiFi 6 sistemine sahip. Ses özelliğine sahip olan ilk yönlendirici olan bu ürünle,aynı zamanda kullanıcılara tüm evi kapsayan WiFi ve ses kontrolünün ek faydaları sunuluyor. Üstelik en yeni WiFi 6 ve Mesh teknolojileri aracılığıyla evin her yerinde yüksek hızlı ve düşük gecikmeli WiFi kapsama alanı sunuluyor. 

Yerleşik Alexa sayesinde müşteriler ayrı bir akıllı hoparlöre ihtiyaç duymadan cihazları yönetebiliyorlar. Böylece, evlerinde hem daha iyi WiFi hem de akustik deneyimler sağlıyor. 

 

 

 

Exit mobile version