Tam Elektrikli Konsept SUV Sony Vision-S 02 Tanıtıldı

Sony, CES 2022’de elektrik motorlu yeni konsept SUV’u Vision-S 02’yi duyurdu.

Sony, dün başlayan CES 2022 fuarında 2 elektrikli modeli olan Sony Vision-S 02 aracını tanıttı.

Sony, ikinci bir elektrikli otomobil konsepti olan Vision S 02’yi ortaya çıkardı. Ayrıca bir otomobil üreticisi olmayı ciddi olarak düşündüğünü doğruladı.

Japon elektronik devi, Tesla Model S’ye rakip Vision-S’yi çıkardı ve CES’te şok etkisi yarattı. Araç Avusturya’da Magna Steyr tarafından tasarlandı. Otomobilin sensörü ve 5G araçtan araca teknolojisi için bir test olanağı sundu.

Sony, Avrupa ve Japonya’da Vision-S’yi iki yıllık geliştirme testine tabi tuttu. Ve son olarak 2022 CES vitrininin bir parçası olarak Vision-S 02’yi ortaya çıkardı. 4,85 metre uzunluğunda yedi koltuklu, tamamen elektrikli bir SUV. Bu nedenle boyut olarak Tesla’nın Model Y’sine en yakın olacak. Sony, Vision-S sedan ile aynı platformda olduğunu ve şimdiye kadar açıklanan sınırlı teknik özelliklerin bunu desteklediğini doğruladı.

Önceki model gibi, Vision-S 02 de her bir aksta bir adet olmak üzere bir çift 200kW motora sahiptir. Bu nedenle dört tekerlekten çekiş ve toplam 536bhp güç sağlar. Hızlanma rakamı açıklanmadı, ancak Sony 2020’de Vision-S’nin beş saniyeden daha kısa sürede 62 mil hıza ulaşabileceğini ve daha uzun SUV’nin hala bu rakamın etrafında olacağını söyledi. Yeni SUV’nin “112mph’den” yüksek bir hıza sahip olduğunu, ancak pil teknolojisini veya boyutlarını doğrulamadığını veya aracın menzili hakkında herhangi bir bilgi vermediğini söylüyor.

Resmi görüntülerde, Vision-S 02’de tam genişlikte yüksek çözünürlüklü bir ekran var.  Ayrıca ikinci sıradaki yolcular için koltuk başlığı ekranları da mevcut. Böylece orijinal Vision-S’lere benzer iç tasarım ipuçlarına sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca üçüncü sıranın ortasında bir döner kontrolör var.  Potansiyel olarak altıncı ve yedinci koltuktakilerin ses veya multimedya işlevlerini kontrol etmesine izin veriyor.

 

Exit mobile version