Tam Ekran Parmak İzi Yakında Gelebilir!

Eski usulü tarihe gömecek olan tam ekran parmak izi yakında kullanıcılarla buluşabilir. Çinli bazı şirketlerin yaptıkları çalışmalara bakılırsa, tam ekran parmak izi aslında hiç sanıldığı kadar uzak değil. İşte merak edilen bütün detaylar.

LCD ekranlarda kullanılacak bir tam ekran parmak izi çok kısa bir sürede kullanıcılara ulaşabilir. Daha önceki parmak izi sistemlerinde hatırlayacağınız üzere sadece belirli bölgelerde parmak izi okuma sistemi yer alıyordu. Ancak bu sistem kısa bir süre içerisinde terk edilecek gibi görünüyor.

Tam ekran parmak izi ek koruma sağlayacak

Çinli bir teknoloji üreticisi olan Tianma tarafından geliştirilen bir sistem, aslında parmak izi yönteminden çok daha farklı şekillerde yararlanma özelliğinin olduğunu gösteriyor. Bu durum, aynı zamanda yeni güvenlik önlemlerini ortaya koydu.

Yeni geliştirilen bu sistem sayesinde, istediğiniz bütün uygulamaları kilitleme imkanınız olacak. Böylece hiçbir sorun yaşamadan kendinizi güvenceye almış olacaksınız. Tam ekran parmak izi, bu konuda tahmin ettiğinizden çok daha fazla yarar sağlayacak.

Ekran altı kamera teknolojisinin tamamen yaygınlık kazanması ile birlikte, bu sistemler çok daha fazla göz önünde olacak. Sizce böyle bir sistemin geliştirilmesi ne tür sonuçlara yol açabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version