Take-Two Zynga Stüdyosunu Satın Aldı

Take-Two Interactive, Zynga'yı 12,7 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın alacağını duyurdu

Take-Two, Zynga şirketini 12,7 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın alacağını duyurdu. Anlaşma, 30 Haziran 2022’de sona erecek olan 2023 mali yılının ilk çeyreğinde olacak .

Take-Two Interactive’in başkanı ve CEO’su Strauss Zelnick konuyla ilgili açıklama yaptı. Zelnick yaptığı konuşmada, şirketin satın alımlara devam edeceğini söyledi.

Take-Two, Zynga şirketini satın alması, şirketin mobil oyun pazarına girişini işaret ediyor. Take-Two, GTA, Red Dead Redemption gibi oyun serilerinin yayıncısı olarak karşımıza çıkıyor. Zynga ise CityVille 2, FarmVille gibi mobil ve Facebook oyunlarının geliştiricisi olarak piyasada yer alıyor.

Dünyaca ünlü oyun şirketi, yerli oyun firması Peak Games’i 2020’de 1,8 milyar dolara satın almıştı.

Görsellere göre, Take-Two’nun Zynga’yı satın alması Zynga’ya, GTA ve Red Dead Redemption gibi Take-Two oyunlarını mobil cihazlarda yayınlama fırsatı sunacak.

Zelnick sunumun Soru-Cevap bölümünde, anlaşmanın Zynga’ya sunacağı faydaları anlatırken, “Belki de en önemlisi, Zynga ile Take-Two’nun temel IP’lerine dayanan yeni oyunlar geliştirme ve yayınlama şansına sahip olacağız. İnteraktif eğlence sektöründeki en iyi konsol ve PC oyun koleksiyonuna sahip olduğumuza, ancak dünya çapında mobil ve oynaması ücretsiz olan oyunlardan yararlanmadığımızı düşünüyoruz” sözlerini dile getirdi.

Zelnick, mobil geliştirme için hangi serilerin dikkate alınacağını açıklamadı.  Ayrıca bunların yeni oyunlar mı yoksa mobil sürümler mi olacağını söylemedi.

Take-Two, Zynga için hisse başına 9,86 dolar fiyatla 12,7 milyar dolarlık bir alma gerçekleştirdi.

Açıklamada, söz konusu teklifin Zynga hissesinin 7 Ocak 2022’deki borsa kapanış fiyatının yüzde 64 üzerinde olduğu ifade ediliyor.

Açıklamaya göre ayrıca Zynga’nın hissedarları hisse başına 3,5 dolar nakit alacak. Ayrıca her Zynga hissesi başına 6,36 dolarlık Take-Two hissesi alacak. Satın alma işleminin ilk iki yılda 100 milyon dolarlık yıllık maliyet sinerjisi oluşturması hedefi oluştu.

Exit mobile version