Take-Two, Gearbox’ı Satın Alıyor: Ne Kadar Ödeyecek?

Take-Two, Gearbox'ı 400 milyon dolardan fazla bir para karşılığında satın alıyor. Peki, Gearbox, Take-Two'ya neden satılıyor?

Take-Two, Gearbox'ı 400 Milyonu Aşkın Dolara Satın Alıyor

Oyun dünyasının dikkate değer isimlerinden biri olan Gearbox yeniden el değiştiriyor. Video oyunu pazarında büyük değişiklikler kapıda olabilir.

Embracer’ın Gearbox’ı satmayı planladığına dair söylentiler birkaç aydır söz konusu olmaya devam ediyordu. Grand Theft Auto serisinin yayıncısı olan Rockstar’ın ana şirketi Take-Two Interactive, Embracer Group’tan Gearbox Entertainment’ı satın alıyor. 460 milyon dolarlık bu anlaşmanın 30 Haziran’a kadar tamamlanması bekleniyor.

Take-Two, Gearbox’ı 460 Milyon Dolara Bünyesine Katıyor

Take-Two, bu satın alımla birlikte Gearbox Software, Gearbox Montréal ve Gearbox Studio Quebec’i bünyesine katmış olacak. Borderlands, Risk of Rain, Brothers in Arms, Homeworld serilerinin yanı sıra Gearbox’ın gelecekteki oyunlarının da tamamına sahip olacak.

Üst yönetimde bir değişiklik olmayacak. Gearbox’ın kurucusu ve CEO’su Randy Pitchford şirketin başında kalmaya devam edecek.

Take-Two, Gearbox’ın geliştirme aşamaları birbirlerinden değişiklik gösteren 6 önemli projesi olduğunu belirtti.

Embracer, Gearbox’ı 2021 yılında 363 milyon dolar karşılığında satın almıştı ancak o zamandan bu yana zor zamanlar geçirdi. Birkaç stüdyosunu kapattı. Geçen yılın ikinci yarısında binden fazla çalışanı işten çıkardı ve duyurulmamış birçok oyunu 2023 yılında iptal etti.

Exit mobile version