Tablet gibi telefon: TCL Fold‘n Roll

TCL, Fold ‘n Roll katlanabilir telefonu tanıttı. Hayır, bunlar iki farklı telefon değil, ekranı genişletmek için iki farklı yol sunan tek bir cihaz. Şimdilik bir prototip ancak TCL’nin esnek ekrana sahip ilk cihazı bu yılın sonlarında piyasaya çıkacak.

TCL bir kez daha katlanabilir bir telefon konseptiyle dalga geçiyor. Fold’n Roll adı verilen bu ürün, şirketin “dragonhinge” teknolojisini genişletilebilir bir ekran paneliyle birleştiriyor. Sonuç, 8.85 inçlik phablet boyutuna veya 10 inçlik bir tablete tamamen genişletilebilen 6.87 inçlik bir telefon. Bunun dışında şirket başka ayrıntılı bilgi sunmuyor.

OPPO A94 5G piyasaya sürüldü! İşte özellikleri ve fiyatı

TCL FOLD’N ROLL SENE SONU ÇIKACAK DENSE DE BU CİHAZIN ÇIKIŞI ÖNÜMÜZDEKİ SENEYİ BULABİLİR

TCL, bu tür bir cihazın teknik özelliklerini keşfetmeye devam ettiğini söylüyor ve bu da Fold’n Roll’un yakın zamanda piyasaya çıkacağına dair pek fazla güven uyandırmıyor. Ancak TCL, 2021’in sonundan önce bir tür katlanabilir telefon piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. Şirket, katlanabilir ekran konseptleri konusunda hiçbir şey sunmadı; son zamanlarda, bu yılki sanal CES’te gösteriş yapacak birkaç kişi vardı. Ancak konseptler yaratmakla onları kitlesel pazar ürünlerine dönüştürmek arasında uzun bir zaman var.

Yine de TCL, katlanabilir pazardaki bir boşluğu gidermek için iyi bir konumda olabilir: uygun fiyatlı cihazlar. Esnek, hareketli telefonlar şu anda çoğunlukla piyasanın üst düzeyine ayrılmıştır ve TCL, daha az maliyetli bir seçenek sunmak için iyi konumlandırılmış olabilir. Samsung, yakında piyasaya sürülecek daha düşük maliyetli esnek bir cihaza işaret etti, ancak o zamana kadar mevcut Galaxy Z Flip ve Z Fold 2 seçenekleri bulunuyor ve bu iki telefonun maliyeti de oldukça yüksek görülüyor.

LG’nin katlanabilir konsepti, amiral gemisi bir cihaz olarak belirlenmiş olabilir, ancak üreticinin akıllı telefon işinden ayrılmasıyla, bu teknolojinin orta ölçekli bir cihaza geçip geçmediğini asla bilemeyeceğiz. TCL’nin bu alanda daha uygun fiyatlı bir şey sunma niyeti varsa, o zaman kesinlikle birçok kullanıcıyı kendisine çekecektir.

BAZI ÖNE ÇIKAN DETAYLAR

TCL Fold ‘n Roll, dışa doğru bir klasördür (yani, ekran dışarıda kalır) ve açılmış ekranı genişleten döndürülebilir bir mekanizmaya sahiptir. Şirket, her iki eylemi de desteklemek için yeni nesil menteşeleri ve mekaniği birleştirdi.

8.85 inçe kadar açılabilen 6.87 inç ekranla başlıyor (bu onu şimdiye kadarki en büyük katlanabilir ekran yapacak). Döndürülebilir mekanizma bunu 10 inçe çıkarıyor. Önemli olarak, bu en boy oranını değiştirir ve bu da onu multimedya için tipik kare gibi katlanabilirden daha uygun hale getirir.

TCL, gelişmiş ekran teknolojilerine hak kazanmıştır. Küçük telefon ekranlarından büyük TV ekranlarına kadar her şeyi kapsayan Çin’den büyük bir ekran üreticisi olan CSOT’un ana şirketidir. İlk olarak 2019’un 4. çeyreğinde esnek OLED paneller yapmaya başlamışlardı.

Şirket ayrıca ekranı daha dayanıklı hale getirmek için camı kullanmanın bir yolunu denemek ve bulmak için iş ortaklarına ulaştı (dışarıya dönük olması onu daha savunmasız kılar). Prototip şimdilik plastik kullanıyor.

TCL, Fold’n Roll gibi 3’ü 1 arada cihazların mağazalara ulaşmasının biraz zaman alacağına dikkat çekiyor. Bu yılın ilerleyen aylarında esnek ekranlı daha basit bir cihaz göreceğiz, ancak şirket form faktörü hakkında hiçbir şey açıklamadı (katlanabilir ve katlanabilir telefonların her ikisi de esnek ekran kullanıyor).

Exit mobile version