T-Mobile Siber Saldırı Mağdurlarına 350 Milyon Dolar Ödeyecek

T-Mobile siber saldırı ardından açılan toplu davada anlaşmaya varmak için 350 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

T-Mobile Siber Saldırı Mağdurlarına 350 Milyon Dolar Ödeyecek

T-Mobile siber saldırı, mağdurlarına ödeme yapmayı kabul etti. Almanya merkezli GSM operatörünün kullanıcılarının sosyal güvenlik numaraları gibi oldukça önemli olan kişisel verileri, geçen yılın ağustos ayında düzenlenen bir siber saldırının sonucunda ele geçirilmişti.

Bu siber saldırı açıklamasının ardından toplu dava açılmıştı. GSM operatörü, mağdur olan tarafa 350 milyon dolarlık ödeme yapmayı kabul etti.

Şirket, davacıların avukatlarının ücretleri de dahil olmak üzere gereken masrafları karşılayacağını söyledi. Kullanıcı verilerinin güvende kalması için çok önemli olan veri güvenliğini daha da güçlendirmek için 150 milyon dolar harcayacağını belirtti.

T-Mobile, anlaşma şartlarının 2022 yılının aralık ayı gibi yakın bir tarihte mahkeme tarafından onaylanmasını beklediğini ifade etti.

T-Mobile Siber Saldırı Kimleri Etkiledi?

Veri ihlalinden çok sayıda Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı etkilenmişti. Ele geçirilen bilgiler arasında sosyal güvenlik numaralarının yanı sıra sürücü ehliyeti gibi önemli bilgiler bulunuyordu.

Şirket, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada milyonlarca mevcut müşterinin, eski müşterilerin ve hatta potansiyel müşterilerin verilerini tehlikeye atan bir siber saldırı olduğunun doğrulandığını öne sürmüştü.

Veri ihlalinde kredi kartı bilgileri gibi çok kritik bilgilerin sızdırılmadığı ancak doğum tarihi, ehliyet ve kimlik bilgilerinin ele geçirildiği ifade edilmişti.

Şirket, 2020 yılında Sprint’i satın aldıktan sonra en büyük GSM operatörlerinden biri hâline gelmişti. Satın alımdan sonra kullanıcıların arasına 100 milyonun üzerinde ABD vatandaşının dahil olduğu belirtilmişti.

Exit mobile version